• 9.370.487 stemmen

Alternatieve titel: The Boy Mir - Ten Years in Afganistan

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Phil Grabsky

Plot The Boy Mir

De Britse filmmaker Phil Grabsky leerde de Afghaanse jongen Mir kennen toen hij hem filmde voor het in 2003 op IDFA vertoonde The Boy Who Plays on the Buddhas of Bamiyan. Mir was met zijn familie uit het noorden gevlucht en woonde in een grot vlak bij de plaats waar de Taliban de gigantische antieke Boeddhabeelden had opgeblazen. Grabsky besloot Mir tien jaar lang te blijven volgen. In The Boy Mir zien we hem opgroeien van een speelse achtjarige tot een jongeman met een onzekere toekomst. Grabsky toont het dagelijks leven van een arme Afghaanse familie en laat Mir, diens vader en Mirs zorgzame zwager vertellen wat hen bezighoudt. Ze zijn terug in hun dorpje in het noorden. Het is er nu rustig, maar de vooruitgang gaat langzaam. Mir wilde als kind leraar of president worden, maar is nu vooral bezig met overleven. Hij moet ploegen, hout sprokkelen en steenkool laden in een levensgevaarlijke mijn.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keertje gezien te hebben.

avatar van teacher

teacher

Mooie documentaire over het leven in een dorp in Afghanistan. Wat een prachtig land zeg.