• 9.372.459 stemmen

Geregisseerd door: Konstantin Maximov

Met onder meer: Aleksandr Baluev en Andrey Chubchenko

Gesproken taal: Russisch

Plot Zapreshchennaya Realnost

Agent Matvey Sobolev werkt voor de Special Forces. Hij wordt verraden tijdens een levering van bewustzijnsverruimende wapens. Wanneer hij uit een vliegtuig valt weet hij op wonderbaarlijke wijze te overleven. Hij komt terecht in een ondergrondse strijd tussen de krachten van goed en kwaad…

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wat verhaal en inhoud betreft is hier echt amper een touw aan vast te knopen, maar voor de rest is dit een hele gelikte Russische Science Fiction film die de kijker regelmatig een Matrix-feeling geeft. De hoofdrolspeler is cool en voor de rest vind ik het lichte futurisme met Moskou op de achtergrond prima werken. De actie-scenes zien er ook strak uit, op die autoachtervolging na, want dat zag er meer uit als een B-film. Die Audi was zeker nog wel te duur om kogelgaten te ontvangen. Ook de andere werkelijkheid die in deze film aan de orde komt (of is het gewoon "de werkelijkheid") ziet er erg fraai uit en bijna overal word rekening mee gehouden: Hier en daar Slow-motion, puike actiescene's met dito explosies (en het feit hoe de auto's op de meest Hollywoodiaanse wijze de lucht in vliegen) Heel veel technologische snuffjes, en genoeg futuristische shots. Ik zeg: een prima SF uit Rusland. Al moet je hem wel even op je in laten werken.