• 9.370.299 stemmen

I Like Killing Flies (2004)

Documentaire | 80 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Matt Mahurin

Met onder meer: Kenny Shopsin, Eve Shopsin en Calvin Trillin

Plot I Like Killing Flies

Documentaire over een familie-restaurant in Greenwich Village, New York met meer dan 900 items op de kaart. De excentrieke Kenny Shopsin is de persoon die de gerechten uit zijn kleine keuken tevoorschijn tovert. Hij heeft zo zijn eigen regels: "De klanten moeten aan mij bewijzen dat ze het verdienen om voor gekookt te worden." Zo zegt hij zelf. Ook mag er nooit een groep van 5 of meer mensen eten.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Don't be nice to people, it's a big mistake."

Op basis van de hoge score en de lovende berichten op IMDb had ik hier meer van verwacht, helaas is het gewoonweg niet boeiend.

Kenny Shopsin is een arrogante vuilbekkende kok die er rare filosofieën op nahoudt, dit zorgt zo nu en dan voor vrij opmerkelijke 'levenslessen'. Het probleem is alleen dat deze docu niet echt een rode lijn volgt, enkel de verhuizing naar een nieuwe locatie is noemenswaardig en zelfs dat lijkt meer bijzaak te zijn.

Er komt maar een fractie langs van de meer dan 900 gerechten die Shopsin beweert klaar te kunnen maken. Daarnaast is het merkwaardig hoe slecht hij potentiële klanten behandelt met zijn regels, zoals de regel dat er geen groep van vijf of groter mag komen eten. Zelfs met een lege zaak hanteert hij dit, terwijl hij ergens de opmerking maakt dat het openhouden van het restaurant een dure zaak is...

De productie zelf is nogal amateuristisch, dit vergalt het 'kijkplezier'. De beeldkwaliteit is laag en de 4:3 ratio helpt geen eens mee. Tevens komt er geregeld een hand van de cameraman in beeld die een mini-microfoon vasthoudt. Het zag er werkelijk niet uit.

Al met al geen bijzondere documentaire. Wel is het lachen om Shopsin in zijn element te zien, maar ik hoef hem niet 80 minuten voorgeschoteld te krijgen.

2,0 Sterren.