• 9.375.219 stemmen

Genre: Komedie / Mystery

Geregisseerd door: William C. McGann

Met onder meer: Hugh Herbert, Allen Jenkins en Marcia Ralston

Plot Sh! The Octopus

"IT'S WEIRD! WACKY! WONDERFOOL!"

De detectives Kelly en Dempsey werken samen aan een mysterieuze zaak die te maken heeft met de crimineel genaamd Octopus én een dodelijk beest dat diezelfde naam heeft. Ze komen hen op het spoor, maar komen dan gevangen te zitten in een verlaten vuurtoren samen met een groep vreemdelingen. Buiten liggen beide 'octopussen' op de loer om hen te terroriseren.

Vesta Vernoff

Paul Morgan

Captain Cobb (as Brandon Tyman)

David Dow Harriman

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Kluchtachtige film in een vuurtoren, op een paar scènes na in één ruimte geschoten. Slapstickachtige toestanden, oldcartoonmuziekje eronder, komisch bedoelde gezichtsuitdrukkingen à la Piet Bambergen... Vrouwen die steeds oorverdovend gillen, bijvoorbeeld wanneer het licht opeens uitvalt.
Je vraagt je af wat al die mensen daar te zoeken hebben, zo midden op zee.
Toch zit in deze nog geen uur durende film een memorabele transformatie, de reden waarom ik de film heb opgezet. Een personage dat in een fractie van een seconde verandert van oude vrouw in een demonische heks, inclusief hoge heksenlach.
Héél goed gedaan. Let wel: 1937!
Dat doen ze merkwaardig genoeg met een kleurenfilter die ze voor de lens schuiven. Begreep ik uit een ander filmpje.
Toen visuele effecten nog iets weghadden van tovenarij.
Naar het schijnt een cultfilm inmiddels. Maar zonder die transformatie had er denk ik geen haan naar gekraaid.
Te zien op YouTube.