• 9.370.274 stemmen

Sotto il Cielo di Roma (2010)

Drama | 200 minuten (miniserie, 2 delen)

Speelduur: 200 minuten (miniserie, 2 delen)

Alternatieve titels: Pope Pius XII / Under the Roman Sky

Oorsprong: Italië / Duitsland

Geregisseerd door: Christian Duguay

Met onder meer: James Cromwell, Nathalie Rapti Gomez en Alessandra Mastronardi

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Duits

Plot Sotto il Cielo di Roma

"Under The Roman Sky"

Pius XII (James Cromwell) was paus van 1939 tot aan zijn dood in 1958. Aan het begin van zijn pontificaat brak de Tweede Wereldoorlog uit. In 1943 moeten de Duitsers met groeiende tegenzin de neutraliteit van het Vaticaans grondgebied binnen het bezette Rome respecteren omdat deze paus met Adolf Hitler een overeenkomst (concordaat) had gesloten.

Pope Pius XII

Ester Levi

Hauptmann von Goedel

General Karl Wolff

Schwester Pascalina

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Lijkt me wel interessante film. James Cromwell is altijd goed.

avatar van Alathir

Alathir

Na zijn meest recente film A Bag of Marbles dacht ik van ik moet eens meer zien van de regisseur Christian Duguay en na zijn miniserie over Hitler koos ik hiervoor. Het was bijzonder lastig om aan dit prachtige stukje film te geraken maar ondanks de povere kwaliteit waarin de film bestaat is het absoluut de moeite om te kijken. Ondanks dat ik helemaal niet gelovig ben, zie ik wel graag Italiaanse film en zeker als ze over de Tweede Wereldoorlog gaan.

Het verhaal mag dan een romance bevatten, ze is mooi en de twee hoofdrolspelers hebben wel de nodige chemie met elkaar. Jammer is de taal natuurlijk die zoals gewoonlijk in het Engels is. Italiaans en Duits hadden de film wat extra glans gegeven. Het budget was vast niet al te hoog maar verbazingwekkend genoeg vond ik het een kwalitatief goede film. De special effects zijn zwak maar er wordt gelukkig niet vaak van gebruik gemaakt. De acteerprestaties waren naar zeker in orde. Aanrader.