• 9.370.279 stemmen

Helena from the Wedding (2010)

Geregisseerd door: Joseph Infantolino

Met onder meer: Dagmara Domińczyk, Paul Fitzgerald en Dominic Fumusa

Plot Helena from the Wedding

De pasgetrouwde Alex en Alice houden een oudejaarsfeestje voor hun beste vrienden bij een afgelegen hut in de bergen. Wanneer echter een onverwachte gast opduikt, namelijk de beeldschone Helena, begint de gezamenlijke facade van de gehele groep af te brokkelen en rijzen er steeds meer vragen over het huwelijksgeluk van de stellen.

avatar van Aapje81

Aapje81

Ik ben erg blij met de Sundance zender die Film1 aanbied maar soms zitten er toch wel onthutsend zwakke films tussen. Helena from the Wedding is er zoeen.

In deze film volgen we een aantal yuppie stellen die elkaar ontmoeten in een vakantiehuis en elkaar werkelijk niets te melden hebben. In de traditie van Bret Easton Ellis kan ik dit soort films best waarderen maar dan moet de uitvoering wel goed zijn.

De dialogen hebben nauwelijks iets om het lijf maar er zit ook totaal geen spanning in. De acties die de personages ondernemen zijn nergens boeiend of interessant. Het is een zouteloze en pretensieuze onderneming. Elke willekeurige Deense film overtuigd een stuk meer dan deze troep.

Het meest treurige is nog dat de leuke Gillian Jacobs (bekend als Britta uit Community) totaal niet geschikt is als een soort vamp die alle mannen het hoofd op hol brengt. Maar naast de andere waardeloze acteurs doet zij het zeker niet veel slechter.

Het enige positieve aan deze film is de spaarzame muziek, de mooie besneeuwde landschappen en het romantische huis. Inhoudelijk is dit een lege en nietszeggende kijkervaring.

Zwak.

avatar van Awake78

Awake78

Ontzettend sterke film, waarschijnlijk een van de beste die ik dit jaar gezien heb.

De opbouw is fantastisch, je voelt dat het hele gezelschap zeer breekbaar is en bij het minste geringste knapt het ook. Heerlijk ook van dat soort scenes waarbij je plaatsvervangende schaamte krijgt. Ook moest ik vaak even grinniken na afloop van weer een geweldige scene.

Het acteerwerk is bovengemiddeld goed, dat moet ook wel in zo'n film, want veel scenes worden puur vanuit grimassen en emoties gespeeld, bijvoorbeeld de eindscene, die je puur op basis van de non-verbale communicatie kan ontcijferen. Vrijwel iedere scene en iedere relatie is herkenbaar en maakt dit een feest om naar te kijken.

Mooie bijpassende muziek ook. Het tempo in de film is verbluffend; dan weer wat sneller, dan weer wat rustiger, en het verveelt nergens of een scene (laat staan de gehele film) duurt nergens te lang.

Deze film moet bekeken worden, zeker als je zelf in zo'n situatie zit met een uiterst breekbare vriendengroep. Op de oppervlakte gaat alles prima, maar alle lijntjes zijn zo fragiel en niks is uiteindelijk wat het lijkt.

Zeer mooi in beeld gebracht en geregisseerd. Heerlijke film. 5* (mijn eerste 5* dit jaar)

avatar van Decec

Decec

Grote poster gevonden en aangepast

avatar van Decec

Decec

Een matige komedie/dramafilm...

Matig verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Prima kwaliteit breedbeeld

(geen HD aanwezig)...

Redelijk geluid

(geen Dolby Digital aanwezig)...

Geen moeite waard...