• 9.370.356 stemmen

Geregisseerd door: Timo Rose

Met onder meer: Timo Rose en Olaf Ittenbach

Gesproken taal: Duits

Plot Space Wolf

Zeven jonge criminelen trekken met hun therapeuten voor een anti-agressietraining de bossen in. Reeds op de heenweg treden de eerste spanningen op, die twee man kort na de aankomst met geweld willen klaren. Geen van de deelnemers vermoedt echter dat de bossen het jachtterrein zijn van een gruwelijke, weerwolfachtige creatuur dat niet van de aarde afkomstig is.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Leuk! Maar met een opdringerige waarschuwing van mijn kant. Want och, die Duitse trash valt niet altijd mee. De eerste 50 minuten zijn nauwelijks door te komen. Verschrikkelijk wanproduct met krankzinnige performances, zelfs voor no-budget standards. Wat me vooral tegenstond was hoe gemakzuchtig en ronduit debiel sommige stukken zijn gemonteerd. Simpele match on action cuts worden compleet verkracht. Zo'n Rose en Schnaas blijven gewoon aanklooien, terwijl Ittenbach serieuze stappen heeft gemaakt vanuit dit soort trash richting... minder goedkope trash. Hoe dan ook, de laatste 20 minuten geven de kijkers (een soort van) waar voor hun tijd en geld. Herkenbare Duitse splatter met halve lichamen, vliegende ledematen en gesleur met ingewanden.

avatar van Boeikens

Boeikens

Splatter van Ittenbach, een must see voor mij!

Echter is het een lange zit vooraleer daar iets van in huis komt. De eerste 45 min van de toch al zo korte speelduur, spelen zich zowat af op dezelfde 10m² en buiten een voortdurend geruzie tussen de jongeren gebeurt er nagenoeg niets. Daarbij is het vanwege de slechte sound nog niet eens zo simple om het gezwets te volgen. Acteerwerk is uiteraard als te verwachten slecht, al heb ik van die heren al stukken slechter gezien , maar ze hebben er zelf wel plezier in.

De uiteindelijke gore zal wel alles goed maken, toch? Wel, mooi niet. Ittenbach gaat dan wel los en er wordt voldoende gehakt en gespleten maar men kan vanwege de zwakke montage slechts sporadisch ervan genieten. De beelden flitsen veelal voorbij en ook de belichting is vaak wat te donker.

Al bij al een pover resultaat maar toch een must see voor elke Duitse Underground splatterfan.