• 9.371.070 stemmen

New Type: Tada Ai no Tame Ni (2008)

Drama / Fantasy | 90 minuten

Genre: Drama / Fantasy

Alternatieve titel: New Type: Just for Your Love

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Ryuichi Hiroki

Met onder meer: Terunosuke Takezai en Kazuma Sano

Gesproken taal: Japans

Plot New Type: Tada Ai no Tame Ni

De eenogige Yuki woont alleen in het huisje van haar oma in een dorpje aan zee waar ze werkt aan het loket van een veerdienst. Op een dag komt een klant te laat en moet drie dagen wachten op de volgende boot. 's Avonds dringt hij in haar huis binnen en gijzelt haar. Langzaamaan ontstaat er sympathie tussen hen. Bovendien blijken ze beide over een paranormale gave te beschikken die grote invloed op hun leven heeft.

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Aardige Hiroki, nog in de stijl van zijn kleinschaligere, intieme films, maar helaas met een gekunsteld plot dat voor mij niet echt werkt. Wat niet wegneemt dat de film op onderdelen nog steeds genoeg moois oplevert om blij te zijn met het feit dat hij opeens, als uit het niets, opdook.

Vond de fantasy toevoeging net geniaal, vooral omdat Hiroki ook gewoon echt niks inboet op z'n typische stijl.

Zeer apart.

Hiroki maakt een fantasy film zonder ook maar iets van z'n stijl in te boeten. Je krijgt inderdaad een film met superhelden in de typische, minimalistische, trage en realistische stijl van z'n andere film. Dit zorgt voor een enorme clash, maar wel eentje die erg boeiend is.

Vooral omdat de film niks van z'n dramatische impact moet inboeten. Het helpt wel als je de fantasy elementen zonder al te veel blozen kan aanvaarden, lukt dat niet dan zal de film inderdaad een stuk minder boeiend zijn.

Verder een paar prachtige scenes, sterk acteerwerk, mooie soundtrack en visueel bij momenten best goed. Een doorsnee sterke Hiroki dus, met een zeer unieke twist.

Van mij mag hij dit soort probeerseltjes best afwisselen met z'n standaard werk.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van beavis

beavis

het is goed dat hij dit soort dingen doet, en niets aan zijn stijl inboet, ok; maar even objectief naar de film gekeken zijn de karakters en het verhaal toch wel sterk onderontwikkeld vergeleken met zijn betere films. Ik vind het niet eens te gekunsteld zoals -fal, ik hou wel van apartere dingen en rafelige randjes, het is gewoonweg niet zo goed. Een aardig Hiroki tussendoortje, een leuk idee (misschien beter voor een korte film?), maar zou er geen superlatieven op los laten...