• 9.370.166 stemmen

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Shuji Goto

Met onder meer: Yasuaki Kurata, Simon Yam en Bolo Yeung

Plot Bloodfight

"Beneath the fight. Beyond the fight. Become the warrior"

Jaren nadat hij uit de wereld van de Free Fights is gestapt, wordt de beste student van Masahiro Kai gedood in een toernooi door de beruchte Chang Lee. Hij raakt hierdoor verslaafd aan alcohol. Toch besluit hij weer te gaan trainen om het vervolgens zelf tegen Chang Lee op te nemen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Masahiko Kai

Gang Leader

Hank Chow

avatar van Ramon K

Ramon K

Vreemde martial arts film dit! Yasuaki Kurata produceerde dit voor een internationaal publiek en liet de hele cast Engels spreken; dan krijg je dus echt vreselijke performances van Bolo Yeung, Simon Yam en Yasaki Kurata zelf oa.

Ik weet niet wat de bedoeling is van deze film. Bloodfight lijkt een kritiek te zijn op de Amerikaanse martial arts films van de jaren 80; Simon Yam ziet er uit als een Chinese Daniel LaRusso, er wordt op een gegeven moment gevochten met glasscherven (Kickboxer? zelfde jaar?) en Bolo Yeung speelt hetzelfde personage als in Bloodsport (Chong Li wordt hier 'Chang Lee') en verder zijn ook de opzet, de type vechters, de titel en zelfs hele scenes (denk aan 't hoofddoekje) gelift uit Bloodsport. Echt vreemd....

Want als je die kritiek wil leveren dan moeten de internationale vechtersbazen en de actiechoreografie in HKstijl van het scherm spatten, en dat gebeurt dus niet!

Een curiositeit.

avatar van eka81

eka81

Ramon K schreef:

Een curiositeit.

helemaal mee eens. Vandaag gezien...2.5 * voor de gevechten.

avatar van Metalfist

Metalfist

Money, money, money!

Altijd fijn om het nieuwe jaar te beginnen met een serieuze valling. Ach, dan kruip je maar onder een deken met een filmpje. Ik was nog niet lang geleden terug van Londen en daar had ik me een voorraadje Bolo Yeung films aangeschaft, de ideale gelegenheid om daar eens aan te beginnen natuurlijk. Bloodsport was indertijd mijn kennismaking met de imposante Yeung en dan leek dit me wel een leuke film in dezelfde soort te zijn.

Ik ben er echter nog niet echt uit wat dit juist moest voorstellen. Hier en daar wat knipogen naar andere films in het genre (die voetafdruk op iemands borst lijkt zo te zijn weggelopen uit Bruce Lee's Game of Death alsook het wegblazen van het borsthaar is zo'n klassieke scène) maar dit lijkt vooral een soort van remake van Bloodsport te zijn geworden. Hoewel, remake is niet helemaal het juiste woord omdat Shuji Goto toch ook wel wat andere dingen probeert. Interessant in ieder geval om eens een student te zien die het loodje legt waarna het de meester is die op wraak uit is. Verder is dit echter wel een standaard tournament film die eigenlijk meer focus legt op de menselijkheid van Masahiro (zijn alcoholisme, de problemen met zijn vrouw, ...) dan op het toernooi zelf. Leuk om eens zo'n andere aanpak te zien in ieder geval, maar Goto besluit er om de een of andere reden dan nog wat flink foute humor tussen te gooien zoals een bende (in gekleurde pakjes en veel smoelentrekkerij uiteraard!) die te pas en te onpas verschijnt.

Ook bedoeld om een internationaal publiek te bereiken waardoor er dus besloten is om de film volledig in het Engels te draaien. In plaats van achteraf te dubben koos Goto ervoor om zijn acteurs effectief Engels te laten spreken en dat resulteert in wel erg slechte dialogen. Yeung geraakt nog ver weg met zijn charisma en blote bast (die tattoo op zijn voorhoofd daarentegen ziet er wel vrij belachelijk uit, maar ik zou het hem toch niet durven zeggen) maar Simon Yam bijvoorbeeld lijdt hier toch wel net iets te hard onder. Qua vechten best ook nog wel vermakelijk. Film opent leuk met een collage aan toernooigevechten, maar ook de dood van Ryu ziet er toch wel heerlijk bruut uit. Climax doet ook perfect wat je ervan zou verwachten.

Tof om eens gezien te hebben, al is het maar als liefhebber van Bolo Yeung. Beetje jammer dan dat hij bij vlagen uit de film verdwijnt, maar het is genieten wanneer hij zijn smoel laat zien. Verder valt vooral het slechte Engels nog op en een paar erg amusante vechtscènes. Ik heb ook nog Ironheart, de laatste film van Robert 'Enter the Dragon' Clouse liggen. Ben benieuwd!

avatar van robertinho

robertinho

Steengoed joh. Ik had de synopsis niet gelezen en was dus totaal verrast door het heengaan van de leerling - en hij had er nog wel zo hard voor getraind! Bijna alle gevechten zijn goed, en anders zijn ze wel doldwaas en daarom heel vermakelijk.

Hoewel zo'n Engelssprekende bende van idioten natuurlijk heel fout uit kan pakken, kon ik er hier goed van genieten. Natuurlijk pakte het ook fout uit, maar dat mocht de pret niet drukken.

Lekker tussendoortje waarvan ik niet uitsluit dat ik 'm in de toekomst nog eens aanslinger.