• 9.370.234 stemmen

Los Pájaros de Baden-Baden (1975)

Nog geen stemmen

Alternatieve titel: The Birds of Baden-Baden

Oorsprong: Spanje / Zwitserland

Geregisseerd door: Mario Camus

Met onder meer: José Luis Alonso, Ariane en Concha Cuetos

Gesproken taal: Spaans

Plot Los Pájaros de Baden-Baden

Een schrijfster zoekt een fotograaf voor het illustreren van haar boek. Parallel aan hun samenwerking ontstaat een liefdesaffaire die ze, vanwege de onbestendigheid van hun gevoelens en communicatiestoornissen, beiden gelijktijdig afbreken. Als ze beseft dat de man meer voor haar betekent kan ze hem niet meer terug vinden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Er bestaan er niet zoveel van : Spaanse films met Catherine Spaak ...erg Milfy hier, maar wat te oud voor haar rol in feite. Waarom ze gecast werd weet ik niet, blijkbaar een co- productie element want ook haar tegenspeler di Pasquale was van Franse origine, zodat we in deze zgn. Spaanse film naar 2 gedubde buitenlanders zitten te kijken. Maar hij speelt toch in Baden- Baden ? Neen, dat is net het punt. Hij speelt in Madrid tijdens de zomervakantie, totaal uitgestorven dus met als uitzondering enkele vreemde "vogels " die van deze periode trachten te profiteren door dingen te doen die ze anders nooit in hun hoofd zouden halen. In dit geval : de keurige Spaak- van wie we moeten geloven dat ze nog moet afstuderen !- die het aanlegt met Pablo/ di Pasquale, een bohemien die er al een echtscheiding op heeft zitten, met een zoontje uit een eerder huwelijk.

Vanaf dan is het brief encounter time, met als verschil dat de 2 wel gewoon sex hebben- een film uit 75 dus wellicht de eerste na de dood van Franco waarin een dergelijke goddeloze activiteit wordt geexpliceerd- tot tweemaal toe zelfs.

Klinkt allemaal leuk zo'n sexende Spaak, maar dit is niet meteen haar type film en ze bakt er ook niet teveel van, er is geen chemie tussen de 2 protagonisten. Het is een auteursfilm, en zoals je van de auteur van dienst mag verwachten eentje met een bedaagd tempo. Visueel verzorgd wel, maar te chick flickerig en psychologie gedreven om me te kunnen boeien. Camus bedacht het trouwens niet zelf, maar baseerde het scenario op een verhaal van Aldecoa, adept van de Engelse school en dat is wel te merken, ik had brief encounter reeds genoemd. Beetje truttig en vooroorlogs aandoend allemaal, verhaal dateert uit jaren 60 dacht ik maar het lijkt eerder 1930.

Is voor de Spaakfans uitgebracht op DVD, zonder anderstalige onderschriften maar kan worden gedownload met fansubs.