• 9.369.469 stemmen

This World, Then the Fireworks (1997)

Misdaad / Drama | 100 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Michael Oblowitz

Met onder meer: Billy Zane, Gina Gershon en Sheryl Lee

Plot This World, Then the Fireworks

"Meet Marty and Carol. Two people who are very good at being bad."

Als kinderen zijn Marty en Carol er getuige van hoe hun vader op beestachtige wijze de minnaar van hun moeder vermoordde. Door deze psychologische klap hebben zij een eigen wereld opgebouwd, waar niemand in toe wordt gelaten. Om zich te beschermen tegen al het 'kwaad' van de wereld, wordt iedereen die te dicht bij hen in de buurt komt dan ook vakkundig weggewerkt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Marty Lakewood

Carol Lakewood Morton

Lois Archer

Marty Lakewood's Father

Neighbour's wife (as Elisabeth Imboden)

Little Marty Lakewood

Little Carol Lakewood

Younger Mom Lakewood

avatar van xotica_xs

xotica_xs

Mijn persoonlijke mening.. Dit is de meest (nog zacht uitgedrukt) stomste film van alle films die ik ooit gezien heb.

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

deze film is moeilijk af te kijken,dus 1 tip: begin er niet aan!!!

avatar van wingstone

wingstone

Ik heb hem samen met mijn vriendin gekeken. En ik had op het eind niet het idee dat ik een slechte film gezien had. Het enige wat je erover mag zeggen is dat hij nogal gedateerd is.

Beetje raar.

Gezien Oblowitz' oeuvre lagen mijn verwachtingen niet bepaald hoog, het lage aantal stemmen en de erg lage score deden dan ook het ergste vermoeden. Sowieso al vreemd om een Amerikaanse film met toch een aantal bekende acteurs te zien die maar zo weinig stemmen haalt.

Na het zien van de film ben ik alleen maar meer in de war, want hier is toch helemaal niks mis mee? Doet wat denken aan de oudere Coen films, alleen dan wat levendiger. Oblowitz is als regisseur misschien wel iets minder, maar de luchtigheid en tongue in cheek in deze film zijn dan wel net weer wat smakelijker.

De film ziet er verder ook netjes uit, de acteurs doen het naar behoren (wat niet zo evident is met Zane en Gershon) en het wordt nergens saai of vervelend. Gewoon een erg vlot filmpje, leuke filler en vermakelijk entertainment. Geen idee wat deze film overkomen is, maar hij verdient duidelijk beter.