• 9.370.314 stemmen

Rocksteady: The Roots of Reggae (2009)

Documentaire / Muziek | 90 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Alternatieve titel: Get Ready to Rocksteady

Oorsprong: Zwitserland / Canada

Geregisseerd door: Stascha Bader

Met onder meer: Gladstone Anderson, Ken Boothe, Stranger Cole

Plot Rocksteady: The Roots of Reggae

Een muzikale vlucht langs Jamaica's gouden tijd van de rocksteady muziek. De film bevat muziek en verhalen van de legendarische zangers en muzikanten uit de rocksteady-scene. Ze komen na 40 jaar samen om een album vol rocksteady hits op te nemen. En om samen weer op te treden op het 'All Stars reunion concert' in Kingston, maar ook om hun verhaal te vertellen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Heerlijke, ontspannen film. Relaxte muziek, fijne muzikanten en een aantal schitterende beelden van Jamaica. Nice. 4,0*

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

De muziek is heerlijk, maar ik vond het toch een vrij standaard (en dus saaie) docu. Leuk hoor, al die herinneringen die worden opgehaald, maar het ging nergens echt de diepte in. Dat miste ik 'n beetje. Maar omdat de muziek en de mensen me wel konden bekoren toch 3*.

avatar van Zinema

Mooie memoires.

Deze Jamaicaanse variant op The Buena Vista Social Club, kent een nog warmer gevoel. Ook hier zijn het de bejaarden die de muzikale dienst uitmaken, maar Stranger Cole moet wel een van de liefste opa's ooit zijn. Hij loodst ons door de geschiedenis van de reggae en dus die van rocksteady. Want zonder dit genre waren The Wailers nergens. Marley wist dit als geen ander en ondanks dat hij niet in de film zit, heeft hij een schat aan platen met dit belangrijke genre in de muziekgeschiedenis achtergelaten.

Het zijn de oude rasta's en al wat dies meer zij, die van overal en nergens worden ingevlogen op het beroemde eiland waar het vinyl nog steeds hoogtijdagen beleeft. Mooie memoires die worden voorgelezen uit de ongeschreven herinneringen van vergeten artiesten, geschiedenislessen en bovenal muziek. Het ene lied nog mooier dan het ander. Vooral de schitterende songs voeren hier de boventoon, wat het achterliggende verhaal soms iets te vaak op de achtergrond houdt. Dat geeft niet zo heel veel, want als Sly Dunbar aftikt om Dawn Penn te begeleiden knort de versterker tevreden mee.

Goed.

avatar van DV1984

DV1984

Mooie documentaire met mooie beelden van Kingston en prachtige muziek. Derrick Morgan was een van mijn favorieten van de dvd.