• 9.372.718 stemmen

Met onder meer: Christoph Letkowski, Ullrich Fasnacht en Ben Becker

Gesproken taal: Duits

• meJane Bekijk via meJane

Plot Chaostage

Punk is dood? Nou dan ken je deze lui nog niet! Als je de personages uit de Duitse film 'Chaostage' genoeg bier, harde muziek en een Zwitsers zakmes geeft, gaat het dak er volledig af. In de film komen ook enkele punkgrootheden aan het woord over hun scene, maar het gaat vooral over de frustratie, de roep om anarchie en de lust om daarvoor te vechten. Centraal staat Mitch, die de buik vol heeft van, ja, wat eigenlijk? Hij wordt bijgestaan door zijn kameraad Didi, alsmede een vechtgraag zootje ongeregeld. Hard, snel en onhandelbaar zijn de sleutelwoorden voor deze film die zeker laat zien wat punk nu nog steeds is.

avatar van RuudC

RuudC

Chaostage is helemaal geen actiefilm. Het is een documentaire over de Duitse punkscene waarin een willekeurige punkgemeenschap hun verhaal doet. Hier en daar komen wat bandleden aan het woord en tussendoor komen wat filmpjes. Uiteraard met punks tijdens optredens, Gare porno en ruzies met willekeurige mensen. Het draait allemaal om typische punkdingen. Leuk voor als je in punk geïnteresseerd bent. Nog leuker wanneer je er zelf bij was, maar ik ben een metalhead en ik kan helemaal niks met dat typische anti-maatschappij en anarchiegeblaat. Zeker niet wanneer ze met die neonazi zooi aan komen zetten.

avatar van DV1984

DV1984

Ik vond de film/documentaire zelf wel lekker wegkijken! Een groot deel van de soundtrack is overigens gedaan door Alec Empire van Atari Teenage Riot!

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Tja als je DVD genaamd "Warriors of Chaos" bekijkt zou je verwachten een soort Duitse film a la "The Warriors" te gaan zien....nee, dat klopt dus niet.

"Chaostage" is een documentaire over punk in Duitsland omstreeks de jaren 1981/1982, waarin de hoogte- en diepte-punten nagespeeld worden. Persoonlijk had ik dan liever gekozen voor of docu of film maar soit. Toxoplasma, Slime, Canal Terror zitten er in ieder geval in en Toxoplasma speelt zelfs nog 2 van hun classics.

Bedoeling van de makers is de vlam weer een beetje in de pan te laten slaan bij de nieuwe generatie punks, maar ik ben bang dat de huidige generatie voornamelijk bezig is met hun toekomst niet te laten vergallen met een strafblad en bovendien te bang is af en toe een flinke tik op te lopen.

Acteerwerk is soms wat amateuristisch, ik wist ook niet dat de punks in 1982 al mobiele telefoontjes hadden, maar vooruit de film treft wel raak qua toon: zuipen, neuken, punkmuziek en een beetje de burgerij pesten en daarbij misschien het systeem een flinke trap in de kloten te geven.