• 9.370.274 stemmen

Al Calar della Sera (1992)

Thriller | 94 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titel: Submission of a Woman

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Alessandro Lucidi

Met onder meer: Daniela Poggi, Gianluca Favilla en Paolo Lorimer

Gesproken taal: Italiaans

Plot Al Calar della Sera

Luisa en Giorgio hebben een speciaal weekend gepland, maar zullen met het ultieme kwaad worden geconfronteerd. Terwijl ze wachten op de babysitter worden ze overvallen door een gewelddadige seksmaniak. Giorgio wordt in elkaar geslagen terwijl de hulpeloze Luisa en de babysitter moeten toekijken. Het ergste lot blijft echter bewaard voor Luisa. Maar geen vrouw kan zo gevaarlijk zijn als een vrouw die wraak zoekt...

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik?? Nog geen stemmen voor een giallo/home invasion/rape and revenge die internationaal is gereleased?
Het betreft hier ondanks de interessant aandoende genrecombi dan ook een vrij flauw, matig- niet bijzonde slecht- veredeld tv filmpje dat nb. werd gemaakt met staatssubsidie.
De ouwe Poggi mag hier na het legendarische l'ultima orgia dell III Reich nog eens opdraven in een exploitation filmpje dat als een giallo begint en waarin we eerst zien hoe een gloved, hooded killer een grietje afslacht, hoe dit verder in de film past bleef me onduidelijk.
Daarna gaat het giallo style verder met Poggi die meest POV wordt gestalkt, gaat in die trant door met een POV slashing bij haar thuis, waarna dit dus een home/invasion rape and revenge flick wordt waarvan de inhoud voor zich spreekt en waarbij de vermomming van de slasher geen zin meer heeft, we krijgen hem/haar dan ook gewoon te zien.
Wie zich verkneukelt op ouwerwetse retro fun met nasty rape en wraak gedoe heeft hier tamelijke pech, want het wordt allemaal op een buitengewoon truttige manier in beeld gebracht, en erg nineties onderbroken door absurd moraliserende retoriek, blijkbaar bestemd voor een publiek van zwakzinnigen.
Poggi is hooguit matig, de maniak was wel ok, bijfiguren zijn er nauwelijks en degenen die er zijn, konden net zo goed uit het script verwijderd worden. Dat dader en nog meer slachtoffer niet vooraan stonden toen het gezond verstand werd uitgedeeld, spreekt voor zich .