• 9.369.514 stemmen

Geregisseerd door: Jun'ya Satô

Met onder meer: Ken Takakura, Ryoko Nakano en Hiroko Yakushimaru

Gesproken taal: Japans

Plot Yasei no Shômei

Takeshi Ajisawa is lid van een geheim paramilitair politieteam dat een massamoord moet zien te verdoezelen. Hij adopteert echter stiekem de enige overlevende van de moord: Yoriko, een tienermeisje met geheugenverlies. Detective Kitano komt Ajisawa echter op het spoor en arresteert hem. De paramilitaire groep besluit nu dat Ajisawa uit de weg moet worden geruimd, net als Yoriko en Detective Kitano. De drie zullen moeten samenwerken om het er levend vanaf te kunnen brengen.

Takeshi Ajisawa

Hiromi, Bar hostess

Lieutenant Muranaga

avatar van Baggerman

Baggerman

Wat mij betreft de film met het meest nodeloos gecompliceerde plot allertijden!!!! Echt geen touw aan vast te knopen en totáál onlogisch!

Volgens mij zijn er flink wat centen in deze film gegaan en dat is er ook wel aan af te zien. Explosies, bloedfonteinen, tanks, crashes, huizen in de fik, noem maar op!

Dan tevens een aantal Jpanse sterren van toen waar je u tegen zegt: Ken Takakura, Hiroko Yakushimaru (Sailor Suit and Machine Gun), Rentarô Mikuni, Hajime Hana, Tetsurô Tanba. De laatste drie hebben echter totale flutrolletjes?

Toch was dit in Japan dat jaar dè box-office hit!

Ik moet bekennen dat het geheel me toch niet verveelde, maar dat kwam ook dat ik mateloos verbaasd het krankzinnig verlopende 'plot' probeerde te volgen. Nou, ja, het is in ieder geval niet een standaard plot! Mijn held Ken Takakura kon dit ook niet meer rechtbreien.

De film deed me denken aan een kalender van een Zweeds fabrikant van tuingereedschappen, die ik ooit eens te zien kreeg en waar ik vreselijk om moest lachen. Daar zag je iedere maand een foto van een prachtige blonde Zweedse schaars of niet-geklede jongedame, maar dan met één of andere electrische heggenschaar in haar handen, zittende op een grasmaaier of bezig met een lompe ploeg in de Zweedse klei! Of dit was een briljant staaltje humor, of ....ja wat dan wel?

Die dames hadden op die foto's een blik van: 'Wat doe ik hier?' En: 'Waar sláát dit op?

Ken heeft in deze film ook zo'n blik.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Dacht al dat het aan mij lag... ook ik kon helemaal niets met het verhaal. Niet afgekeken toen, was behoorlijk moe. Binnenkort poging 2!

avatar van Baggerman

Baggerman

Tonypulp schreef:

Nee, hoor! Je hoeft je niet te schamen. De film duurt ook behoorlijk lang. Ik ben benieuwd over je oordeel, want er zitten zulke rare wendingen in?

Nog bedankt voor de tip (CD-WOW) trouwens, daar had ik 'm ook vandaan. Anderhalve euro slechts.