• 9.371.495 stemmen

Dinosaur from the Deep (1993)

Avontuur / Horror | 83 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Avontuur / Horror

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: N.G. Mount

Met onder meer: Jean Rollin, Sylvaine Charlet, Guy Godefroy

Gesproken taal: Frans

Plot Dinosaur from the Deep

Het is het jaar 2004 en de doodstraf is afgeschaft. De FBI en juristen weten niet wat ze aan moeten vangen met een criminele recidivist en besluiten terug in de tijd te reizen naar een tijd waar de doodstraf nog bestaat. Uit financieel oogpunt gaat dit samen met een reis naar de planeet Terra voor wetenschappelijk onderzoek. Op de planeet komt de bemanning in aanraking met dinosaurussen. De bemanning moet de bloeddorstige wezens nu zien te verslaan en zichzelf zien te verdedigen.

Wat zie ik, nog geen stemmen van de Rollin buffs voor een film die deze auteur n.b. zelf protagoniseert ? Misschien komt het omdat niet Rollin hem regisseerde, maar Norbert Moutier aka N.G. Mount aka Bert Goldman aka etc... videotheekhouder te Parijs en in zijn vrije tijd cultauteur.

Deze klassieker speelt zgn. op 2 planeten, maar in feite integraal in het twisted, fucked up universum van Mount en zijn bizarre fantasie.

De films van Ed Wood hadden nog een elementaire logica, die ontbreekt bij zijn navolger geheel. We zijn in 2004 en zo te zien in Philadelphia, dat er uit ziet als in een eighties post apocalyptische pulpfilm, zo groezelig als mogelijk. In deze verrotte wereld wordt de doodstraf niet meer uitgevoerd- vandaar de verrotting- maar de autoriteiten hebben dit probleem omzeild door gevaarlijke gekken te dumpen naar een andere planeet, zoals gezegd door dinosauriërs bevolkt...logisch want deze film was het Franse antwoord op jurassic park.

De krankzinnigheid van dit product is eigenlijk niet in woorden te vatten, je moet het zien om te geloven maar zelfs dan geloof je het waarschijnlijk nog niet. Enkele highlights dan maar : een deranged serial killer met een ninja bandana die een bounty hunter in de fik steekt waarna wij een...verkoolde GI Joe pop in close-up zien, Rollin als mad scientist die de expeditie naar de andere planeet moet leiden en zich in zijn lab zo te zien liever bezig houdt met tortuur, Tina Aumont als liefje van de professor die helaas niet meegaat op reis en wordt vervangen door de vrouw van de professor zodat dit ook een vaudeville klucht is, een verre planeet die door dinosauriërs wordt bevolkt die zijn gemaakt van papier maché, dan wel uit Harryhausen stop motion films zijn gejat, dan wel gewoon plastic speeltjes in extreme close-up zijn, het met een botte bijl en vervolgens nog bottere zaag afsnijden van de hand van de deranged ninja serial killer om met het afgehakte bloedende lichaamsdeel een T-rex te lokken die vervolgens in stop-motion stock footage verschijnt en in reeds genoemde, verschillende hoedanigheden het gezelschap begint op te jagen, een planeet die trouwens verder slechts wordt bewoond door een als Xena uitgedoste cavegirl die gogo't op de klanken voortgebracht vanuit een aftands radiootje, een "alien" aan boord die de spacecrew attaqueert maar in feite een...sok om een hand is die de ongelukkige slachtoffers bij de keel grijpt, FFX man Cervero die van zo'n alien tracht te bevallen alla John Hurt maar helaas weet niemand hoe dit in beeld te brengen, enz. enz.

Dit werkje doet toch wel een serieuze gooi naar de titel slechtste film aller tijden, echt alles is extreem slecht en ik kan me niet voorstellen hoe je wat dan ook- cutting, belichting, ffx, acteerwerk enz. - meer zou kunnen verneuken dan Mount hier.

Op het einde wordt Rollin opgenomen in het dolhuis omdat niemand het verhaal omtrent zijn fantastische reis wil geloven, dit risico loop je als kijker ook .

Helaas bracht deze klassieker met enorm cultpotentieel het bij mijn weten nooit verder dan een Franse VHS.