• 9.372.312 stemmen

Terror, Sexo y Brujería (1989)

Thriller / Horror | 90 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Thriller / Horror

Alternatieve titel: Terror, Sex and Witchcraft

Oorsprong: Mexico

Geregisseerd door: Rafael Portillo

Met onder meer: Beatriz Aguirre, Roberto Cañedo, Carmelita González

Plot Terror, Sexo y Brujería

De aantrekkelijke nachtclubdanseres Viki is een slechte heks die de brieven leest van Ricardo, de man waar ze van houdt. Ze doet de ontdekking dat hij een affaire met een andere vrouw heeft. Om hem voor zichzelf te houden, maakt Viki een deal met de duivel. Hierdoor krijgt ze een speciaal soort mes, dat kan moorden zonder dat ze ervoor opgepakt wordt. Viki vermoordt op brute wijze een man, waardoor zijn ziel naar Satan gestuurd wordt en op deze manier is de deal bevestigd. Ze gaat door met moorden, omdat ze op deze manier nog sterker kan worden.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Er bestaan er meerdere van : films van Portillo omtrent een satanische nachtclubdanseres Vicki...de eerste dateert uit 67 en werd uitgebracht met Peluffo als anti- heldin, en heette "cautivo del mas alla " . Die werd bijna 20 jaar later opgepimpt tot " narco satanico " , vervolgens op VHS gereleased als terror, sexo y brujeria met een speelduur van nog geen 80 minuten.

Een gecompliceerde ontstaansgeschiedenis voor deze volstrekt bizarre, postmoderne trashcollage waarin nieuwe footage met gore, zombies en thrillerstyle kerkhoven ( incl. lachje Vincent Price ) plus nog wat bescheiden sleaze werd gedrapeerd rondom een oldschool "pecadora/ cabaretera " soap alla chicana. De ouwe footage is goed voor ongeveer tweederde van de speelduur, waaruit volgt dat Peluffo dezelfde rol vertolkt met een leeftijdsverschil van 20 jaar, hier weggemoffeld onder 64323466 lagen make up ! Om het nog vreemder te maken is ook de mannelijke protagonist uit de eerdere film hiervoor komen opdraven : Saval. Alleen draagt hij in de "nieuwe " footage een snor en zwartgeverfd haar. De voortdurende switches tussen gerecyclede en nieuwe footage maken dit curiosum uiteraard moeilijk te volgen, zeker in het begin.

We beginnen in ieder geval met nieuwe footage en zien hoe Peluffo een pact sluit met de duivel ,nadat haar pogingen om met hulp van een hex en zwarte magie haar rivale Barbara- minnares van haar grote liefde Ricardo/ Saval- te vermoorden zijn mislukt. Dit pact garandeert haar eeuwige "jeugd "en verklaart dan waarom we vervolgens een bijna 20 jaar jongere Peluffo zien in footage uit de oorspronkelijke film. Peluffo ontdekt echter dat de Satan een onbetrouwbare zekenpartner is, en vermoordt juist haar grote liefde Ricardo. Om het nog ingewikkelder te maken heeft die Ricardo een broer Carlos, die...ook wordt vertolkt door Saval, maar dan 20 jaar jonger en slechts te zien in de ouwe footage ! Volgt u het nog ? Deze Carlos gaat zijn dode broer wreken, nadat deze hem vanuit gene zijde heeft gewaarschuwd in een droom op het kerkhof, incl. bijbehorende zombies.

Zoals ik al zei is de oorspronkelijke film een soap meets courtroomdrama met de nodige extra absurditeiten en rollen voor Canedo als schiziater en Reynoso als advocaat. De finale brengt ons weer terug in de eighties met zombies, gore gehaald bij de plaatselijke slager en bestaande uit salami of chorizo zo te zien, plus een soort goedkope videoclip churchyard horrorsetting. En zelfs nog wat gratuit naakt. Het slot slaat volstrekt nergens op, maar wie verwacht dat.

Kortom : een absurd cheesefestijn dat trashbuffs- geholpen door de nodige versnaperingen- misschien in vervoering kan brengen, en hoe dan ook te slecht om waar te zijn zou je zeggen. NOT, gelukkig. De vhs- rip kan gemakkelijk worden gedownload met fansubs, staat zelfs op joetjoep. Behalve voor trashjunks echter niet iets om eens 80 minuten aan te verspillen.