• 9.370.234 stemmen

Alternatieve titel: Polanski Unauthorized

Geregisseerd door: Damian Chapa

Met onder meer: Damian Chapa en Brienne De Beau

Plot Polanski

Deze ongeauthoriseerde biografische film gaat onder andere over Polanski's jeugd in Polen tijdens de Holocaust, de moord op zijn vrouw Sharon Tate door Charles Manson's volgelingen in 1969 en zijn veroordeling voor seks met een minderjarige waardoor hij jarenlang uit Amerika bleef.

Roman Polanski

Hugh Hefner

Anton LaVey

Ryszard Polanski

William A. Fraker

Photographer #1

Photographer #2

avatar van starbright boy

Klinkt als een goedkoop sensationeel werkje. Ruim een halve eeuw in 90 minuten.

Tja, Damian Chapa die het leven van Polanski gaat verfilmen, gekker moet het niet worden.

avatar van starbright boy

Andersom zou nog gekker zijn

Chapa speelt zelf de hoofdrol trouwens

Variety: "With production values no better than homemade porn "

efilmcritic: "In fact, the portrayal of Polanski's life as depicted here is so shallow and thoughtless that even those who think that he is a degenerate pervert who deserves to be languishing in prison may come out of this film thinking that he has been given a raw deal."

avatar van 606

Gewoon eerst kijken dan oordelen lijkt me beter.

Niet altijd meteen op de naam afgaan.

avatar van 606

Kan diegene die hier 5 stemt ook uitleg geven.

avatar van Querelle

Querelle

Lastig om hier een cijfer aan te geven, omdat het hart wel op de goede plek zit, en er werd vlot langs alle belangrijke gebeurtenissen in Polanski's leven gezapt.

Een zeer negatief beeld wordt er ook niet van hem gegeven, eerder een aandoenlijke, van een beschadigd man, die achtervolgt word door zijn demonen. De film verbindt alle feiten door een fictief satanisch persoon te introduceren die als het ware toekijkt

op het geheel.

Maar eerlijk is eerlijk, dit is een van de lelijkst geschoten films die ik in tijden heb gezien. Locaties bestaan uit ongeinspireerde decors die worden gevult met mist, waardoor je het idee krijgt dat alles zich in turkse sauna's afspeelt.

En dat de beeldkwaliteit niet al te best is wordt nog eens extra benadrukt door het constante bewegen van de camera op dramatische momenten, dit wordt op zich nog wel aardig opgevangen door geluid en montage. En ook de acteurs die er in eerste instantie idd. uitzien als goedkope softsex modellen doen nog wel hun best om er wat van te maken, maar van een biopic over iemand van het formaat Polanski verwacht ik toch echt iets véél en véél beters.

Niet alles is slecht. maar ik vind het gewoon teleurstellend dat hier niet meer geld en talent ingestoken kon (?) worden.

avatar van yeyo

yeyo

Die Chapa toch, echt wel de clown van de filmindustrie! Hij is momenteel bezig aan een gelijkaardige biopic over Marlon Brando.. drie keer raden wie de hoofdrol zal vertolken?

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Querelle schreef:

Vind het toch wel een vrij ongenuanceerd beeld geven van de man Polanski hoor. Gecharcheerd vind ik het ook. Chapa brengt het alsof Polanski door de verschrikkingen die hij in de oorlog heeft meegemaakt (waarvan de beelden mij overigens persoonlijk nooit wisten te raken, helaas - zou het door het verschrikkelijke acteerwerk komen?), dusdanig verknipt is geraakt dat hij een pact met de duivel sluit, achter alles met een rok aanloopt en minderjarige meisjes onheus bejegent. Ik ben van mening dat het allemaal wel wat subtieler had gekund. Wie verder niet zo veel weet van Polanski denkt na het zien van deze film niet, goh wat een leuke vent.

De documentaire 'Roman Polanski: Wanted and Desired' is dan een stuk genuanceerder. En bovendien stukken beter gefilmd.

avatar van stinissen

Matige biografische film over het leven van 'Roman Polanski een gemiste kans..