• 9.369.466 stemmen

La Passion selon Didier (2009)

Oorsprong: Frankrijk / België

Geregisseerd door: Lorenzo Gabriele

Met onder meer: Clémentine Célarié, Daniel Russo en Françoise Pinkwasser

Plot La Passion selon Didier

Didier is een toegewijde priester. Hij is altijd een luisterend oor voor zijn parochieleden. Juliette wordt geconfronteerd met een hoop problemen, zowel professioneel als persoonlijk, en raakt depressief. Hun toevallige ontmoeting zet het leven van de twee op z’n kop en brengt een wederzijdse passie teweeg… die echter verboden is...

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Regisseur Lorenzo Gabriele is gespecialiseerd in films over relaties, in de meest ruime zin van het woord.

Als die allemaal zo goed zijn als deze, dan wil ik er graag meer van zien.

Deze film boeide mij van begin tot eind.

Het acteerwerk is over de hele linie geloofwaardig, met Clémentine Célarié en Daniel Russo als uitschieters.

De goed gekozen locaties, muziek, en camerawerk gaan hand in hand; en maken dit tot een bijzonder sfeervol geheel.

avatar van Movsin

Movsin

Een fictieverhaal dat toch erg aansluit bij de realiteit van het leven: het probleem van het partnergeweld met sterke weerslag op de jeugdopvoeding, maar vooral de houding van de Kerk tov haar dienaars.

"Had ge maar discreet geweest, de Kerk had wel een oogje gesloten..." Kan het hypocrieter ?

Een drama met doorheen ook wel wat grappigheden, mede door de verdienste van de goed vertolkende hoofdrolspelers, dat niettegenstaande het interessante van het verhaal, in het slot wel duidelijk partij kiest, maar tezelfdertijd ook wel wat onbeantwoord laat.