• 9.371.629 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Brian Woods

Met onder meer: Mark Payge, Tom Perry en Alastair Rolfe

Plot Chosen

Dertig jaar lang hebben Tom Perry, Mark Payge en Alastair Rolfe gezwegen over wat hen in hun kindertijd op de lagere school is overkomen. Tot ze vastberaden, helder en sereen hun verhaal vertelden: hoe hun misbruikers hen kozen, hoe ze de band tussen hen en hun ouders doorknipten, hoe ze hun een schuldgevoel aanpraatten en hoe de gebeurtenissen van toen heel hun verdere leven hebben beïnvloed. De eerlijkheid en de moed van deze getuigen staat in schril contrast met het cynisme van één van hun misbruikers, de directeur van de school. De man werd nooit veroordeeld omdat de feiten verjaard waren toen zijn slachtoffers jaren later de moed vonden om hem aan te klagen.

avatar van speedy23

speedy23

Wordt woensdag 3/2 uitgezonden op Canvas om 23u15.

avatar van stinissen

Staat erbij.

avatar van dirk hesius

dirk hesius

Hoe kan zoiets nou verjaard raken...

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Dit is een van de beste documentaires die ik ken.

Het is eigenlijk gewoon een verslaglegging van getuigenissen, maar het onderwerp is zo enorm indringend en met psychologische en emotionele diepgang gebracht dat ik het van het grootste belang vind dat deze docu gemaakt is op deze wijze.

Een getuigenis van onze tijd. En we hoeven er niet trots op te zijn.

avatar van scorsese

Mooie en aangrijpende documentaire waarin drie mannen van middelbare leeftijd een moedige getuigenis afleggen over hun sexueel misbruik als jonge jongens op een priveschool in Engeland. De drie slachtoffers praten zeer openhartig over hun tijd op school, het misbruik en de impact hiervan op de rest van hun leven. Sober, maar gepast, in opzet. Waarbij slechts de drie mannen aan het woord komen afgewisseld met school- en jeugdfotos.