• 9.382.989 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Barry Gray

Met onder meer: John Landis, John Carpenter, Uwe Boll

Plot Bloodsucking Cinema

De documentaire 'Bloodsucking Cinema' laat zien hoe het allemaal begon met de eerste beroemde vampierfilm, het Duitse 'Nosferatu' uit 1922 en hoe het genre zich daarna ontwikkelde met als hoogtepunten 'Dracula' met acteur Bela Lugosi (1931) en de films van de Britse studio's Hammer Film Productions. Maar de meeste aandacht gaat toch uit naar de grote vampierfilmhits van de afgelopen decennia, zoals 'The Lost Boys', 'From Dusk till Dawn', 'Underworld', 'Blade' en 'Van Helsing'. In 'Bloodsucking Cinema' buigen de experts op het gebied van de vampierfilm zich over de vraag waarom we niet genoeg kunnen krijgen van vampiers: Is het een donkere, erotisch geladen fascinatie voor het drinken van andermans bloed? Of is het omdat vampiers voor altijd jong en sexy kunnen zijn? Beide waarschijnlijk, maar misschien helpen vampiers ons ook om ons te verzoenen met onze eigen sterfelijkheid. Want uiteindelijk wil niemand voor altijd leven.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Deze kwam toch afgelopen week (vrijdag) op TV?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11926 berichten

Weinig interessante documentaire die als mosterd na de maaltijd wordt uitgezonden - niets over Twilight of Let the Right One In. Ik ben weinig meer te weten gekomen dat het 'erg sexy is om lang te leven'. Tja. 2,0*

Inderdaad vrij suf, eerder een fanboyfilmpje dat als extra op een DVD geplaatst kan worden, dan een echt boeiende docu.

avatar van Mug

Mug

BlueJudaskiss schreef:

niets over Twilight of Let the Right One In.

...die ook een jaar later uitkwamen dan deze docu.

Tja, eerder een 'extra' op een dvd'tje van een willekeurige moderne vampierenfilm. Leuk dat Carpenter en Landis nog even in het zonnetje worden gezet, net als rolmodellen Max Schreck, Bela Lugosi en Christopher Lee. Maar ja dan moeten er nog zo'n 35 minuten gevuld worden met acteurs en actrices uit produkties als Van Helsing, Bloodrayne, Queen of the Damned en nog meer rommel (m.u.v. dan van die ene film van die immens populaire regisseur waarvan de grootste spoiler is dat de film gaat over vampieren). Over wat er wel niet allemaal gebeurde op de sets, hahaha, hihihi. En hoe cool het wel niet is om een film te draaien in Roemenië. Fuck off, daar zitten we niet op te wachten. Wat een sof.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11926 berichten

Wist ik. Daarom noemde ik het ook een mosterd-na-de-maaltijdfilm.