• 9.372.315 stemmen

Geregisseerd door: Eiji Okuda

Met onder meer: Ken Ogata, Hana Sugiura en Saki Takaoka

Gesproken taal: Japans

Plot Nagai Sanpo

Matsutaro Yasuda is een gepensioneerde hoofdmeester van een meisjesschool. Hij heeft zijn vrouw verloren aan alcoholisme en z'n dochter wil hem niet meer zien. Yasuda trekt hierop naar een dorpje op het platteland om daar in alle rust te leven. Al snel maakt hij contact met het 5-jarige buurmeisje dat stil voor zich uit staart en slecht verzorgd lijkt. 's Nachts hoort Yasuda haar moeder en geliefde schreeuwen. Hij wilde zich eigenlijk nergens mee bemoeien... maar iets beweegt hem het meisje mee te nemen op een lange wandeltocht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Geen onverdienstelijk drama. Prima sfeertje, mooie shots en ondanks de onplezierige inhoud toch erg warm. Speelduur stond me een beetje tegen maar valt uiteindelijk prima doorheen te komen, is vooral te danken aan het barmhartige karakter van 'Matsutaro'. Geen groots of opvallend werkje, maar pure degelijkheid.

Mooie film.

Okuda slaagt er weer in een wat moreel dubieuze film te maken. Verder in alles een erg traditioneel Japans drama dat af en toe aan het werk van Kitano doet denken, alleen dan zonder Kitano's typische gevoel voor humor.

Af en toe iets teveel drama vond ik, waardoor je je afvraagt waarom het niet wat simpeler gehouden werd. Op zich bevat het basisconcept al genoeg drama zonder wat extra toevoegingen links en rechts.

Maar deze imperfecties zijn snel vergeten door het geweldige einde op de berg. Perfect voorbeeld van wat zo mooi is aan dit soort Japanse dramas.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van Prinz

Prinz

Kan moeilijk begrijpen waarom deze film zo onbekend is. Leunt dicht aan tegen het niveau van Koreeda. Heel mooi, mocht echter wel iets ingekort worden.