• 9.370.279 stemmen

Geregisseerd door: Xavier Durringer

Met onder meer: Eric Savin, Bruno López en Dao Paratee

Gesproken taal: Frans

Plot Lady Bar

De Aziatische vrouw Pat, haar verloofde Jean en zijn vriend Polo pakken in Parijs hun koffers. De drie reizen terug naar Thailand. Terwijl Jean en Pat trouwen, krijgt Polo een zware crisis. Noch alcohol, noch vrouwen kunnen hem opbeuren. Ondertussen is het jonge koppel te gast in een parenclub. En elk van de twee heeft een heel andere opvatting over deze club. Terwijl het voor Pat iets weg heeft van een bordeel, is het voor Jean meer een gerenommeerde instelling...

• 19675 berichten

Hé hier klopt iets niet.

'Lady Bar' heb ik vanavond op TV5 gezien, maar daar hoort bovenstaand plot niet bij.

Dat hoort bij 'Lady Bar 2'.

Over deel een kan ik hier niets vinden.

• 19675 berichten

De poster hierboven is zo te zien correct, en hoort bij de film 'Lady Bar'(1)

Maar het plot absoluut niet.

Ik heb de film 'Lady Bar' vandaag weer bekeken, op TV5.

Het plot is duidelijk van deel 2 (2009)

• 19675 berichten

Zowel deel een als deel twee (waarvan de plotbeschrijving hierboven staat) zijn uitstekende films, met goed acteerwerk van alle acteurs en actrices.

Het extreem zangerige accent van Dao Paratee vind ik wel wat irritant om te horen.

López is een lelijkerd, maar wel een goed acteur.

Beide films zijn bijzonder sfeervol in beeld gebracht.

Deel een speelt zich voornamelijk af in de steden Bangkok en Pattaya, en deel twee op het idyllische platteland.

Zowel deel een als ook deel twee bevatten (geslaagde) komedie elementen, deel twee wat meer dan zijn voorganger.

Maar ook de harde werkelijkheid wordt niet geschuwd.

Naast de romantische ogenblikken ligt die voortdurend op de loer.

Dat kan ook niet anders natuurlijk gezien het thema van de film de prostitutiewereld van Thailand is.

De 'Lady Bar' films hebben mij aangenaam verrast.

De 'naturel' acteerstijl zorgde wel even voor een schok toen ik vlak na het bekijken van deel twee overschakelde naar een Amerikaanse productie.

De (bekende) acteurs daarin leken in vergelijking met het voorgaande zo onecht als maar wat te spelen.

De muziek van deel een kon mij wel meer bekoren dan die in deel twee.

Ik hoop zeer dat er nog een derde deel mag volgen.