• 9.153.171 stemmen

Born into Exile (1997)

Geregisseerd door: Eric Laneuville

Met onder meer: Mark-Paul Gosselaar, Gina Philips en Talia Shire

Plot Born into Exile

De veertienjarige Holly leeft met haar inmiddels gescheiden en overbezorgde moeder. Zij maakt veel ophef als ze tot de ontdekking komt dat Holly een relatie heeft met de negentienjarige Chris. Razend dat ze hem nieteens een kans wil geven, besluit ze met hem weg te lopen van huis. Ze beginnen een reis naar Californië, maar al snel komen ze zonder geld op zak te staan. Het straatleven bevalt hun erg zwaar, maar om te overleven, zijn ze genoodzaakt om tot het uiterste te gaan.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Ik geloof dat het in de zomer van 2001 was dat deze film werd uitgezonden op RTL4 (gisternacht overigens ook op ARD). Toen ik de film zag, was ik ontzettend onder de indruk. Nu, 8 jaar later, kan ik me vrijwel elke scène nog goed herinneren. Aangezien het een tv-film is zal 'ie wellicht minder bevallen als ik 'm nog een keer zou zien, maar het was voor een zeer lange tijd mijn favoriete film. Deels door het sentiment een zeer hoge beoordeling dus. Ik zou 'm graag nog eens zien!