• 9.371.694 stemmen

Oorsprong: Maleisië

Geregisseerd door: James Lee

Met onder meer: Liyana Jasmay, Vanida Imran en Adlin Aman Ramlie

Plot Histeria

Histeria vindt plaats op een privéschool en draait om zeven studentes die zichzelf de "Pink Sisters" noemen. Op een dag besluiten ze een grap uit te halen, door te doen alsof een van hen hysterisch is. Zij is zo overtuigend dat er zelfs een arts aan te pas moet komen. Als ze dan toch betrapt worden, moeten ze hun straf ondergaan. Mysterieuze en onvoorstelbare voorvallen beginnen zich voor te doen, die danig uit de hand lopen.

avatar van Observator

Observator

Hier een trailer. Ziet er best geinig uit.

avatar van Observator

Observator

Best geinig, inderdaad. Niet meer dan dat.

Lekker sfeertje, leuke dosis gore. Aardig low-budget naar mijn idee. Geen computereffecten. Ben niet zo van demonische horrors, maar vond dit wel aardig vormgegeven. Vond de korte, snelle shots achter elkaar van het aan het doordraaiende meisje wel lekker freaky.

Iets te geacteerd, kwam wat traag op gang en al met al niet echt bijzonder.

avatar van John Milton

John Milton

Iedereen maakt wel eens een minder geslaagde grap. Maar wanneer deze grol op een exclusieve, nette school voor meisjes verkeerd gaat, wordt een demon op de populatie jongedames losgelaten. Klinkt als ultiem voer voor teensploitation, maar aangezien het mijn eerste film is uit Maleisië, had ik geen idee welke kant het op zou gaan. Regisseur James Lee maakt doorgaans films die wat meer naar arthouse neigen, zoals Mei Li De Xi Yi Ji (2004). Des te leuker om een genrefilm van zo iemands hand te zien.

Het acteerwerk is niet indrukwekkend, maar wanneer is dat wel het geval bij horrorfilms waarbij een groep tienermeiden een demon ontwaakt? De film voelt nergens enorm vakkundig gemaakt, maar echt slecht is het evenmin. Er zitten een aantal gory scènes in die heel behoorlijk gedaan zijn, en regisseur Lee maakt aardig gebruik van montage om de sfeer kracht bij te zetten. Niet verkeerd, en met minder dan 90 minuten op de klok valt het behoorlijk uit te zitten, ook al is het geen knaller.