• 9.370.979 stemmen

Oorsprong: Brazilië

Geregisseerd door: Bruno Natal

Met onder meer: Steve Barrow, Adam Freeland, King Jammy

Plot Dub Echoes

"Just follow the bass lines!"

In deze documentaire zien en horen we hoe de van oorsprong Jamaïcaanse muziekstroming 'dub' de muziek van vandaag de dag heeft beïnvloed. Meer dan 40 key-personen uit de geschiedenis van het genre worden geïnterviewd.

avatar van Zinema

Alleen voor freaks.

Als de volledig doorgedraaide Lee Perry vertelt dat hij de beroemde Black Ark Studio in de brand heeft gestoken om de kwade geesten uit hemzelf te verbannen, weet de gemiddelde reggaeliefhebber dat het hier bijzondere materie betreft. Een fatsoenlijk interview met Scratch is namelijk sowieso erg lastig. Gelukkig blijkt hij al snel niet meer goed te volgen.

Dat geldt niet voor de rest van de geïnterviewden. Van Bunny Lee tot aan Mad Professor, allemaal geven ze enigszins heldere inzage in zaken aangaande dub en misschien nog wel belangrijker: de geschiedenis van het ooit per ongeluk gestarte subgenre. King Tubby had er alles mee van doen, helaas kon hij niet meewerken aan deze, alleen voor reggae- en andere muziekfreaks interessante, documentaire. Hij is helaas al enige tijd niet meer onder ons.

Zeer goed.

avatar van krizl

krizl

Interresant

avatar van DV1984

DV1984

Voor de liefhebbers van dub is deze ook wel eens het proberen waard :   M U S I C A L L Y   M A D        - musicallymad.com

avatar van krizl

krizl