• 9.372.440 stemmen

Nirai Kanai Kara no Tegami (2005)

Alternatieve titel: Letters from Kanai Nirai

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Naoto Kumazawa

Met onder meer: Yû Aoi, Manami Higa en Yuta Kanai

Gesproken taal: Japans

Plot Nirai Kanai Kara no Tegami

Fuki's moeder heeft haar op jonge leeftijd in de steek gelaten. Fuki woont bij haar grootmoeder en krijgt enkel op haar verjaardag een kaart van haar moeder. Wat ze niet weet is dat haar moeder voor zichzelf beslist heeft haar zonden op te biechten aan haar dochter wanneer ze 20 wordt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Fuki Asato

Shoei Asato

Masami Asato

Nadashi Uchimori

Misaki Taira

avatar van danuz

danuz

Jammer genoeg zijn hier geen ondertitels voor te vinden. Ben hier erg benieuwd naar. Niet dat Kumazawa nu tot de beste Japanse regisseurs behoort, maar wat ik hiervan zag, zag er toch erg schoon uit (en Aoi helpt daar natuurlijk ook aan mee).

Meer van verwacht.

De Japanse eilanddramas doen het altijd wel goed bij mij, daarom zijn die 3* ook een kleine teleurstelling. Deze film had toch zo'n beetje alle ingrediënten voor een hoge score, alleen haalt Kumazawa er veel te weinig uit.

En eigenlijk vooral dan door er veel te veel uit te proberen halen. Voor een Japans drama is het namelijk nogal overdadig. Emoties zijn groots, drama is verdrietig en Aoi, normaal toch een sterke actrice voor dit werk, loopt er maar wat meewarrig bij. Het is soms veel te jankerig en aanwezig, daar waar dit soort dramas vaak subtiel en ingetogen zijn.

Af en toe wel een mooi plaatje, sowieso geniet ik altijd wel mee van de bijna immer zonnige omgeving in dit soort, maar ook daar schiet de film net dat beetje tekort. Nee, dan zet ik liever nog eens één van Hiroki's eilandfilmpjes op.