• 9.378.150 stemmen

Geregisseerd door: Jerome Cohen-Olivar

Met onder meer: Amira Casar, Amal Ayouch en David Carradine

Gesproken taal: Frans, Arabisch en Engels

Plot Kandisha

Achtervolgd door verdriet na het verlies van haar kind raakt de succesvolle juriste Nyla Jayde betrokken bij een zaak waarin de 14de eeuwse Marokkaanse legende rond de wraakzuchtige geest Kandisha een belangrijke rol speelt. Jayde moet niet alleen de jury maar ook haar collega's en echtgenoot Mehdi overtuigen dat niet de beschuldigde vrouw Mona Bendrissi verantwoordelijk is voor de onthoofding van haar man maar de boze Kandisha.

avatar van movielife

movielife

VERRASSEND goed , spannend tot het einde AANRADER

avatar van John Milton

John Milton

Ik durf in volle overtuiging te zeggen dat deze film op moment van schrijven onvindbaar is. niet op dvd, niet te streamen, niet te pindakazen. Gewoon niet. Ik heb me kapot gezocht. Met 5000 votes op IMDb terwijl hij slechts op enkele festivals te zien is geweest een verdachte van een voting scam.

avatar van John Milton

John Milton

Bovenstaande schreef een zeer gefrusteerde JM in 2013, toen Kandisha opeens in allerlei toplijsten op Icheckmovies verscheen terwijl dat niet goed te verklaren viel. De film dit jaar alsnog (eindelijk!) kunnen vinden, maar ik haalde meer voldoening uit het 'hem alsnog eindelijk gezien hebben', dan uit de kwaliteit van de film zelf. Leuk om David Carradine weer eens te zien, in een Marokkaanse horror nota bene, maar het is allemaal wat magertjes…