• 9.373.574 stemmen

Lit Yat Dong Hung (2008)

Alternatieve titels: High Noon / Winds of September - The Hong Kong Chapter / 烈日當空 / 烈日当空

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Heiward Mak

Met onder meer: Sham Ka-kei, Anjo Leung en Venus Wong

Gesproken taal: Kantonees

Plot Lit Yat Dong Hung

De film volgt 9 jongeren die samen een hechte groep vormen. Over de periode van 1 jaar verandert hun vriendschap echter aanzienlijk, en dreigen ze elkaar uit het oog te verliezen. De leider van de groep doet tevergeefs pogingen om iedereen te vriend te houden.

Mooi filmpje.

Leuk jeugdig sfeertje, 't is ook niet vaak dat je de HK jeugd op zo'n manier te zien krijgt. HK is toch een filmnatie met typische genrefilms, daarbuiten valt er maar weinig te rapen.

Niet alles werkt even goed, maar het enthousiasme van deze film werkt echt aanstekeling. Naar het einde toe weer iets ingetogener en dramatischer, maar zonder het begin had het niet echt gewerkt.

Geweldige inspanning van Tsang deze filmpjes, mooi om zulke regisseur ook hun podium te geven.

4* en een uitgebreide review.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik schrok een beetje toen ik 4 sterren in Onderhonds profiel zag staan bij High Noon. Jammer genoeg bleek het om een andere High Noon te gaan dan ik gedacht had

avatar van Reinbo

The One Ring schreef:

Idem

avatar van belchinees

belchinees

Speelt volgende week woensdag zowaar in Cinematek te Brussel. Ik deel het maar mee .

Respect voor de Cinematek, hun Aziatisch aanbod op het einde van het jaar is fantastisch . Jammer dat ik geen treinabo meer heb.