• 9.370.278 stemmen

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Mike Redman

Met onder meer: Diet Wiegman

Plot Anagram

Anagram is een documentaire over de visie en het werk van beeldend kunstenaar Diet Wiegman. Wiegman geniet bekendheid met een veelzijdig oeuvre waarin het spel van vervorming, visuele clichés, optisch vernuft en wetmatigheden van vormtaal centraal staan. Internationale bekendheid verwierf Wiegman met zijn optische sculpturen, waarin een object van onaanzienlijk materiaal met de juiste belichting exact de schaduw werpt van, bijvoorbeeld, de ‘David’ van Michelangelo. Wiegman heeft van de letters uit zijn naam elf anagrammen gemaakt die samen de Diet Wiegman groep vormen.

avatar van neo

neo

Diet Wiegman is een kunstenaar die beroemd werd door de manier waarop hij met de schaduw van een sculptuur speelde. Deze documentaire van zijn zoon, Mike Redman, brengt op een mooie, visuele manier alle soort werken die zijn vader maakt. Met een uitstekende score (ook van Redman) ondersteunt deze continu de interessante werken in vorm van een videoclip. De docu heeft mij vooral een beter inzicht gegeven in de werken van kunstenaar, want alleen een enkel werk weleens hebben gezien is niet genoeg. Misschien begrijp ik zijn werk nu ook wat beter.