• 9.370.388 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Arnold L. Miller

Met onder meer: David Gell, MacDonald Hobley en Billy J. Kramer

Plot Primitive London

"Shocking! Incredible! The most bizarre motion picture you have ever seen!"

Mondo documentaire die het swingende Londen laat zien zoals het gebeurde. Naast interviews met mods, rockers en beatniks, komen ook vrouwenruil, een overwerkte stripper, de geboorte van een kind en het doden van kippen aan bod.

avatar van stephan73

stephan73

Samen met London in the Raw en The Bed Sitting Room is dit de derde van een nieuwe serie cultfilms, die wordt uitgegeven door de BFI. Onder de noemer Flipside zullen diverse Britse cultfilms worden uitgebracht!

avatar van stephan73

stephan73

De tweede Mondofilm die ik zie, die is uitgebracht door de BFI. Waar London in the Raw meer ging over uitgaansleven van een Londenaar, gaat deze meer de kant op van de jeugd en de rariteiten die in Londen zich bevinden. Zo zie je veel strip-tease acts, mods (met een te gek optreden van The Zyphers) & rockers, een sleutel feestje (waar gasten hun autosleutel in een glas moeten doen en aan het einde van de avond mag de vrouw een sleutel pakken), een kippenslachterij en een dokter die eelt verwijderd. Dit klinkt allemaal niet zo extreem en heftig als de Italiaanse mondo films, maar dat komt omdat Engeland te maken had met de BBFC.

Dat ik deze film beter vindt dat London in the Raw komt omdat deze film echt hilarisch was. Ik heb zelden zulke grappige dialogen gehoord in een "documentaire", vooral wanneer de producent en de regisseur luidt en duidelijk discusiëren waarom er nou bepaalde scenes in zitten en of er niet wat meer vrouwelijk bloot in mag. En nee, dat was niet in een audio-comentaar, maar gewoon in de uiteindelijke film!

Flipside van de BFI kan gerekend worden tot mijn meest favoriete DVD label, en het zal niet lang meer duren of ze streven MoC voorbij!

Een dikke 4*

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik sluit me aan bij de recensie van stephan73. Dit vervolg op 'London in the Raw' gaat verder op het elan van zijn voorganger. Deze vond ik dan in het begin wel saaier omwille van de interviews met beatniks en bikers die niet echt interessant waren (en onaantrekkelijke mensen bovendien). Daarna wordt het wel wat leuker met tal van strip-tease acts maar net als de voorganger krijgen we ook weer geen echt schokkende dingen te zien. Zelfs die scène in de kippenslachterij was eigenlijk nog heel tam (toen al werden de diertjes al verdoofd). Toch net iets aangenamer om te volgen dan London in the Raw maar ook deze film haalt qua schokgehalte ook verre van het niveau van Mondo Cane.