• 9.370.349 stemmen

Sing Kung Chok Tse Yee: Ngor But Mai Sun, Ngor Mai Chi Gung (2008)

Alternatieve titels: True Women for Sale / 性工作者2 我不賣身·我賣子宮

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Herman Yau

Met onder meer: Anthony Chau-Sang Wong, Prudence Liew Mei-Kwan en Race Wong

Gesproken taal: Kantonees

Plot Sing Kung Chok Tse Yee: Ngor But Mai Sun, Ngor Mai Chi Gung

We volgen twee vrouwen die ervoor kiezen geld te verdienen door zichzelf te verkopen. Dit gebeurt allemaal op het Sham Shui Po district (Hongkong). De ene is een tippelende drugsverslaafde en de andere is een zwangere vrouw uit China, die trouwt met een oudere man.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Matige Yau.

Eigenlijk een volbloed drama, iets wat je niet al te vaak tegenkomt in Hong Kong. Ook niet zo verwonderlijk als je deze film ziet, want de HK cinema is helemaal niet voorzien op dit soort films.

Ik ben een groot Anthony Wong fan, maar serieus/realistisch acteren zit hem toch niet echt in het bloed. Ook hier is hij een typetje, wat een drama als dit niet ten goede komt. Ook Mei-Guan Lau en Race Wong hangen veel te hard vast aan maniertjes.

Het thema is wel interessant en Yau houdt de film ook wel draaiende, maar het drama wil nergens vol aanslaan. Gelukkig duurt de film niet al te lang, maar hier had toch meer ingezeten. Hong Kong heeft wel acteurs die dit soort films aankunnen, maar dat zijn dan niet de bekende namen.

Leuk curiosum, maar meer ook niet. Eentje voor de Yau-fan.