• 9.218.598 stemmen

The Left Hand of God (1955)

Geregisseerd door: Edward Dmytryk

Met onder meer: Humphrey Bogart, Gene Tierney en Lee J. Cobb

Plot The Left Hand of God

"THE STRANGEST COVENANT BETWEEN GOD AND MAN EVER MADE!"

Een man in een priesterjas, waarschijnlijk de langverwachte vader O'Shea, arriveert bij een kleine katholieke missie in China in 1947. Hoewel de man vreemd genoeg zich ongemakkelijk voelt met zijn taken, lijken zijn tactieken erg succesvol in de Zeven Dorpen, als om hem heen China desinteresse toont voor burgeroorlog en revolutie. Maar hij heeft een geheim, zijn relatie met een zuster.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

James 'Jim' Carmody

Anne 'Scotty' Scott

Beryl Sigman

Dr. David Sigman

Father Cornelius

avatar van daviddoelen

daviddoelen

Op dvd verkrijgbaar via screenarchives.com. Prima beeld- en geluidskwaliteit.

THE LEFT HAND OF GOD (1955) -- SCREEN ARCHIVES ENTERTAINMENT - screenarchives.com

avatar van mrklm

mrklm

Humphrey Bogart was ziek gedurende opnames van dit drama waarin hij de rol speelt van een Katholieke, Amerikaanse missionaris die de plaatselijke bevolking in een afgelegen dorpsgemeenschap in China steunt en zou moeten zien te bekeren tot het geloof. Ondanks dat hij zich niet altijd geheel vroom gedraagt (hij rookt, houdt van een gokje en geeft een ongewenste bezoeker een linkse, vandaar de titel) geniet hij al snel veel respect bij de bewoners. Maar er zijn twee problemen: zijn bovenmatige interesse in zuster Anne [Gene Tierney] en de pogingen van de machtige Mieh Yang [Lee J Cobb] om de missie in handen te krijgen.
Bogarts fysieke problemen zijn zichtbaar in dit ongewone drama, waarin hij ronduit vermoeid oogt en een - zelfs voor zijn doen - onderkoelde vertolking geeft. Lee J Cobb ziet er bizar uit met zijn oriëntaalse make-up en de manier waarop de plaatselijke bewoners zijn neer gezet is een tikje neerbuigend. Maar het belangrijkste probleem is dat het verhaal niet zo interessant is en dat er nauwelijks dramatische hoogtepunten zijn, ook al is het dobbelduel tussen Bogart en Cobb best aardig. Voor Bogart-completisten.

avatar van MarkAjx1

MarkAjx1

Je merkt inderdaad wel dat Bogart behoorlijk aan het aftakelen is. Hij was al ernstig ziek toen ie een jaar eerder in the Caine Mutiny speelde (bedankt Wiki). Dit wetende alvorens je de film kijkt let je er ook wat meer op. Toch vind ik wel dat ie er echt het beste van probeert te maken en tilt ie wat mij betreft de film zelfs dan nog omhoog in dit toch redelijk saai verhaal en het begint ook nergens echt vervelend te worden. Daarom van mij toch nog een sympathie *3*.