• 9.370.192 stemmen

Es schlägt 13 (1950)

Komedie | 88 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Jetzt Schlägt's 13!

Oorsprong: Oostenrijk / West-Duitsland

Geregisseerd door: E.W. Emo

Met onder meer: Theo Lingen, Hans Moser en Josef Meinrad

Gesproken taal: Duits

Plot Es schlägt 13

Bediende Max (Theo Lingen), net ontslagen van de villa Sonnenschein en op weg naar een nieuwe betrekking, loopt letterlijk zijn opvolger Ferdinand (Hans Moser) tegen het lijf. Hun koffers raken verwisseld en vanwege de inhoud krijgen beiden het idee dat de ander een moordenaar is. Max spoedt zich terug om zijn ex-werkgever (Josef Meinrad) voor onheil te behoeden, terwijl Ferdinand alles in het werk stelt om het vege lijf te redden.

Ferndinand, der neue Diener

Gendarmerie-Inspektor

Vybiral, Stellenvermittler

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Hans Moser is voor mij zo'n acteur die de lach aan zijn kont heeft hangen. In de jaren dertig speelde hij al vaak, eveneens onder regie van Emo, samen met 'sparring partner' Theo Lingen. Natuurlijk heeft het verhaal, zoals het hoort in een klucht, weinig om het lijf. Het sfeertje van komische verdachtmakingen over en weer is echter zeer goed getroffen. Moser en Lingen zijn als vanouds een genot om naar te kijken. 4*, omdat het wat mij betreft een topper in het genre is.