• 9.372.182 stemmen

Geregisseerd door: Corinne van Egeraat en Katja Draaijer

Met onder meer: Daniel Knoop

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Plot Bridging the Gap

De documentaire volgt de 26-jarige Nederlander Daniel Knoop, die vol ambities en idealen naar Afrika vertrekt om zich in te zetten voor duurzame armoedebestrijding. In Kameroen wordt Daniel geconfronteerd met de regels en bureaucratie van de internationale gemeenschap en de alom aanwezige corruptie. Voor zijn Afrikaanse omgeving moet hij zijn geaardheid verborgen houden; het belijden van homoseksualiteit is hier strafbaar. Als zijn vriend in Nederland het uitmaakt stort hij zich vol overgave in zijn werk en deze nieuwe wereld vol tegenstrijdigheden. Maar kan hij een verschil maken in een wereld die niet de zijne is?

avatar van Hannibal

Hannibal

Als deze Daniel iets sympathieker was geweest had ik deze doc. vast beter gewaardeerd. Deze zeikerd voelde zichzelf nogal superieur tussen al die domme Afrikanen. Deze meneer wilde een diplomatennummerbord, en het huis met het mooie uitzicht moest en zou meneer krijgen, ook al zou hij afgewezen worden.

Zijn idealen en bedoelingen waren vast goed, maar het feit dat hij er niet de homo kon uithangen stoorde hem meer dan de te bestrijden armoede waar hij juist voor gekomen was, en dat stoorde mij dan weer, en zo is het cirkeltje rond.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik sluit me aan bij de vorige user; de jonge Daniel Knoops mist de sympathie van de kijker. Hij vindt van alles, maar lijkt er niet zoveel mee te doen; en dan gaat hij ook nog, uit een soort masochisme, in een land zitten waar zijn homofilie niet wordt getolereerd.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Wil alleen even kwijt dat ik het totaal niet eens ben met de twee users hierboven. Kan herinneren juist veel sympathie te hebben voor Daniel.

Het voorbeeld van het huis met mooi uitzicht is juist zijn hele gedachte voor deze keuze omdraaien, jammer dat dit niet begrepen wordt blijkbaar.. Hij wilde daar wonen zonder beveiliging om juist niet als de zoveelste rijke blanke in de 'rijke blanke wijk' van de stad te wonen, maar in te blenden in het dagelijkse leven daar. Goede jongen die Daniel.

avatar van Hannibal

Hannibal

Oh, ik heb inmiddels een aantal artikelen van hem en over zijn project in Congo gelezen en inmiddels heb ik door dat hij een zeer sympathieke man is. Hij is goed bezig, en doet aan ontwikkelingshulp die wel werkt. Toch kan ik me herinneren dat ik me tijdens het zien van de documentaire nogal ergerde aan zijn arrogante houding.