• 9.370.299 stemmen

Eomaeobtneun Haneularae 2 (1978)

Alternatieve titel: The World without a Mother 2

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Lee Won-se

Met onder meer: Jae-seong Kim, Kyeong-tae Lee, Bong-chun Lee

Gesproken taal: Koreaans

Plot Eomaeobtneun Haneularae 2

Yeong-cheol is een 13-jarige jongen die in zijn eentje de zorg draagt voor zijn jongere broertjes. Hun vader is vanwege een oorlogstrauma opgenomen in een tehuis. Doordat de buren Yeong-cheol's dagboek hebben doorgespeeld aan een uitgever, is deze gepubliceerd, waardoor hij en zijn broertjes steun krijgen en ze bij elkaar mogen blijven wonen. Als vader eindelijk ontslagen wordt uit het ziekenhuis besluiten de buren dat hij een vrouw nodig heeft en de kinderen een moeder nodig hebben. Ze gaan op zoek naar een vrouw die met de vader kan trouwen.

avatar van Baggerman

Baggerman

Door de 'soap'-factor nog wel net te pruimen. Acteerwerk is af en toe een drama en het geheel wordt af en toe tè pathetisch. Wel veel minder leuk als het eerste deel, sowieso is het verhaal al minder boeiend.

Toch weer een aardig inkijkje in dit deel van Zuid-Korea in de jaren zeventig (de kids daar vonden 'de man van zes miljoen' óók geweldig ).

Ik zou ook deel 3 nog wel willen zien, alleen al om te weten hoe de familie terecht komt. Ik vraag me ook af of de films op ware geveurtenissen zijn gebaseerd. Het heeft er namelijk wel de schijn van.

Het plot klopt trouwens van geen kant. Ik pas het meteen aan....