• 9.374.732 stemmen

Geregisseerd door: Andrei Stefanescu

Met onder meer: Miriam Rizea, Radu Craciun en Elena Vasilache

Gesproken taal: Roemeense

Plot Dormi Trezeste-te

Wanneer Diana overstuur thuis komt van haar werk vindt ze niet de rust waar ze op hoopte, hoe langer de avond duurt hoe meer de muren op haar af komen waar op ze bijna ten onder gaat aan een aanval van zelfdestructie. Op zoek naar afleiding en bevestiging zoekt ze het nachtleven op. Onderweg ontmoet ze een man die in een zelfde soort situatie zit, en ondanks dat ze elkaar niet mogen en het slechtste in elkaar los lijken te maken belanden ze toch samen in bed. De nacht die ze vervolgens met elkaar doorbrengen is vreemd en Diana merkt als snel dat de man meer van haar wil dan alleen seks.

avatar van Fransman

Fransman

De synopsis hier is duidelijker dan de film zelf, die een stuk minder concreet is. Jammer, want hij begint veelbelovend. Een meisje komt thuis van haar werk en zit er volkomen doorheen. Het enige dat ze wil is seks. Ze maakt een afspraak via internet met een jongen, de volgende dag in het park. Ze vinden elkaar niks, maar er is toch een soort aantrekkingskracht. Ze vraagt of hij seks wil. Ja, zegt hij, maar niet nu. Ze vraagt of hij een grote heeft. Hij zegt dat hij dat niet weet. Nooit gemeten dan? Ze geeft hem haar nummer. Later belt hij haar voor een nieuw afspraakje en ze gaat met hem mee naar huis.

Dat is toch een aardig begin? Alleen het vervolg is dan weer een stuk minder. Het tempo wordt trager, de beelden zien we van een afstand. Wat er precies gebeurt is vaag. Veel dialoog is er niet meer. De handcamera is niet goed gefocust en Stefanescu laat de spanning weglopen. Het slot is gezocht en had beter gekund. Ik zeg dat nooit: maar hier had meer in gezeten. De poster is prachtig.