• 9.371.961 stemmen

Geregisseerd door: Jeffrey Lau

Met onder meer: Ekin Cheng, Cecilia Cheung en Ke Huy Quan

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Plot Mou Han Fou Wut

Om te bewijzen dat hij grof geld kan verdienen, gaat een man samen met zijn beste vriend naar Las Vegas. Hij blijkt toch niet zo goed te zijn als hij dacht, en verliest al zijn geld. De twee krijgen hulp van een jonge vrouw. Zij vertelt hen een verhaal over een speciale steen. Met deze steen zijn speciale dingen mogelijk, zoals reizen door de tijd. Als de drie een auto-ongeluk krijgen, is de man de enige overlevende. Achterna gezeten door een vrouwelijke detective, duiken de andere twee per ongeluk op terug in de tijd. De man neemt zich voor om alles goed te maken en wordt bovendien ook nog verliefd op de detective.

Niet echt onder de indruk.

Was ook vooral gaatjes vullen (buiten z'n obscure eerste film en nog wat ontoegvoegde films de laatste Lau die ik moest). Al moet ik zeggen dat de film nog redelijk verrassend is. Rare plottwists en een onnavolgbaar verloop zorgen ervoor dat het geen complete ramp wordt.

In het begin lijkt het een zoveelste gokfilmpje te worden, maar eens aangekomen in Las Vegas draait de film daar naar één of andere romatische parallelle universum film. Lau weet er af en toe echt geen raad mee en het resultaat is vaak warrig en matig gefocused, maar het is in ieder geval wel eens wat anders.

Cheng en Cheung zijn routiniers maar er mist duidelijk wat chemie tussen de twee. Hun romance wil dan ook nooit echt helemaal openbloeien.

Rest een vreemde HK film, die zich voor het grootste deel in Amerika afspeelt (waar opvallend veel mensen Chinees spreken, ook voor niet-Chinezen is het vaak geen probleem) en die steunt op een aantal onlogische keuzes. Ironisch genoeg maakt dat de film nu net wel de moeite waard om een keertje gezien te hebben. Maar Lau kan wel beter, uiteindelijk toch één van z'n mindere films.