• 9.371.710 stemmen

Top wo Nerae 2! (2004)

Actie / Sciencefiction | 180 minuten (miniserie, 6 delen)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 180 minuten (miniserie, 6 delen)

Alternatieve titels: Diebuster / Gunbuster 2 / トップをねらえ2!

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kazuya Tsurumaki

Met onder meer: Yukari Fukui, Maaya Sakamoto en Miyuki Sawashiro

Plot Top wo Nerae 2!

Gunbusters laatste missie was het vernietigen van het sterrenstelsel van de ruimte monsters, maar ondanks dat duren gevechten met de ruimte monsters gewoon voort. De laatste hoop van de mensen liggen in de handen van een groepje elite mecha bestuurders "Topless". Dat zijn kinderen met bovennatuurlijke krachten en een "Buster machine". Nono, een rookie vechter, gaat samen met Lal'C Mellk Mal (Ace van team) de ruimtemonsters tegemoet.

avatar van J.T.O

J.T.O

Fans van Gainax (FLCL, NGE) kunnen deze 6-delige OVA reeks wel waarderen

Ooit het begin gezien, lekker chaotisch, leek me ook een erg aardig vervolg op het origineel. Misschien toch maar eens opnieuw kijken, en dan alle afleveringen.

avatar van J.T.O

J.T.O

Ik heb de film gunbuster helaas niet gezien , maar ik denk wel dat ik het ga checken. Deze user heeft overigens een uber recensie geschreven. Ik heb het zelf nog niet gelezen, omdat ik alleen Gunbuster 2 heb gezien. Misschien leuk voor later

Leuke opvolger, maar wel voor de echte anime fan.

Nogal wat fanservice. Met een duidelijke knipoog gebracht, al kan ik aannemen dat wanneer je niet al te veel anime kijkt het niet echt opvalt.

Verder leuk geanimeerd. Best mooie stijl wat mij betreft, een fijne upgrade van het origineel. Zijn wel wat overeenkomsten tussen beide series (raar dat de eerste nog niet op MM staat trouwens) al blijft het toch een serie die makkelijk op zichzelf te volgen is.

Vooral leuk de steeds escalerende vervolgen die uitspinnen in een geschift "het helaal naar de klote" climax. Al is dat niet zo vreemd in anime.

Vooral voor de fans, en dan zeker diegene die het origineel kennen maar ook nog de recentere stijl kunnen appreciëren. Beetje beperkt doelpubliek vrees ik, maar vond het erg leuk vermaak.

4.0* en een uitgebreide review.