• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Jing Wong

Met onder meer: Pak-Cheung Chan, Patricia Ha en Ai Ti

Gesproken taal: Kantonees

Plot Wo Ai Luo Landu

Een boze man achtervolgt Lolanto door heel Hongkong, terwijl hij probeert om te gaan met de gevoelens die hij voelt voor de idiote dochter van een rijke maffiabaas. Zal alles op zijn pootjes terecht komen?

Liao Shu Wen

Bill Liao

Da's girlfriend at playground

Fat Lung

Philip Chan

Lolanto's mechanic

De's mother

Hah.

Eindelijk gezien. Een film die ondertussen mythische proporties aangenomen had, al was het maar omdat hij best lasting te vinden was. Niet dat ik verder veel verwachtte van deze I Love Lolanto, maar aangezien het mijn 90e Jing Wong was, toch enigszins speciaal.

Samenwerking met Pak-cheung Chan, dan weet je wat te verwachten. Blijft een klier, vooral in z'n 80s werk. Dan is JWong zelf nog een verademing, al zal hij zelf ook wel beseffen dat hij geen geweldig acteur is.

Je kan typische 80s HK comedy verwachten. Erg flauw allemaal, erg dik aangezet, maar links en rechts zit er wel een grappig moment in. Verhaaltje is verwaarloosbaar, geloofwaardigheid is een bijzaak en als het even kan er nog een paar minuutjes over zijn wordt er weer duchtig gegokt. Want dat hoort er nu eenmaal bij.

Enkel voor de die hards dit, maar dan ben ik wel denk ik. Verre van geweldig, maar toch blij hem eindelijk gezien te hebben.