• 9.370.968 stemmen

Melodie und Rhythmus (1959)

Komedie | 90 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Melody and Rhythms

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: John Olden

Met onder meer: Peter Kraus, Veronika Bayer, Margit Saad

Gesproken taal: Duits

Plot Melodie und Rhythmus

Violist Tommy Alberti speelt in het orkest van zijn beroemde vader Raoul Alberti. Hij zou graag de 'eerste viool' spelen, maar zo ver is het nog lang niet. Bovendien hebben vader en zoon een overeenkomende smaak wat vrouwelijk schoon betreft. Kortom voldoende stof voor conflict en Tommy neemt de benen naar Hamburg waar hij in een 'modern' combo gaat spelen.

avatar van stephan73

stephan73

Elke keer dat ik zo'n typische schlagerfilm zie, vindt ik ze steeds leuker worden. Niet al te bijster originele verhaallijnen met leuke liedjes en gewoon leuk rollen.

Peter Kraus is geen Peter Alexander, maar hij doet het toch erg leuk (ook al probeert hij af en toe James Dean te imiteren).

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Vanmiddag op ZDF TV te zien > 14:00 uur

Zonder Conny Froboess aan zijn zijde deze keer, en daarom een stuk minder leuk, maar niet slecht.

De Duitse Elvis noemden ze hem destijds, ook al was hij van Oostenrijkse afkomst, en al waren zijn vocale capaciteiten heel wat beperkter dan die van The King.

Maar hij was in de Duitstalige landen enorm populair.

Zelfs in Nederland had hij een behoorlijke bekendheid.

Grappig om te zien dat hij af en toe gitaar speelde in zijn films, op een mooie witte gitaar, die echter maar 4 snaren had i.p.v. zes.

Die werd speciaal voor hem gebouwd door de firma Framus.

(Tegenwoordig speelt hij wel gewoon op een zes-snarige, en dat kon hij destijds natuurlijk ook al)

De bedoeling van dat 4-snarige intrument is mij nooit duidelijk geworden.

Ongelooflijk maar waar, Kraus geeft nog steeds optredens (meer dan 50 jaar later!) met zijn Rock & Roll repertoire, en niet bepaald in een rolstoel

Dansen kon hij ook meer dan aardig, zoals hij in deze film bewijst.