• 9.375.261 stemmen

Zorro, the Avenger (1959)

Avontuur / Western | 91 minuten

Genre: Avontuur / Western

Geregisseerd door: Charles Barton

Met onder meer: Guy Williams, Henry Calvin en Gene Sheldon

Plot Zorro, the Avenger

De gemaskerde Zorro en zijn vader Don Alejandro nemen het op tegen de mysterieuze tiran 'The Eagle' in een strijd om de macht over het oude Spaanse Californië. Jose Sebastian Varga is deze machthebber met de dubbele identiteit. Hij neemt tijdelijk zijn intrek bij Don Diego. Maar die heeft ook een dubbele identiteit. Hij is namelijk de gemaskerde wreker Zorro, die opkomt voor de belangen van het volk.

Don Diego / Zorro

Sgt. Garcia

Don Alejandro

Juan Greco

Corporal Reyes

Count Kolinko

avatar van Night's Watch

Night's Watch

Mijn eerste echte kennismaking met Zorro. Vroeger, hoe ver je op je tweeëntwintigste van vroeger kunt spreken, heb ik er wel eens iets van op tv gezien maar daar bleef het ook bij.

Het was een fijne kennismaking, Zorro heeft mijn interesse gewonnen. Ik heb wel eens moeite met oudere films maar deze beviel prima. De film begon leuk met enkele conversaties tussen een undercover Zorro en zijn tegenstander in deze film. Het duurt echter niet lang voordat de actie begint en Zorro zich laat zien, de gevechten en de slimme trucjes waren leuk om naar te kijken. Daarnaast vind ik het prettig dat er ook ruimte is voor humor in de film, dat maakt het geheel een stuk leuker. Een dikke voldoende en wie weet volgt er nog wel een Zorro film deze challenge.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Toevallig heb ik deze compilatie van een aantal TV afleveringen uit de Disney TV serie eergisteren ook nog eens bekeken.

Hoe vaak ik die op TV en DVD gezien heb weet ik al niet meer.

Het blijft aangenaam kijkvermaak, dat mij nooit gaat vervelen.

Williams is voor velen de ultieme Zorro acteur.

En misschien is hij dat ook wel.

Zijn helper Bernardo ( Gene Sheldon) en de dikke sergeant Garçia (Henry Calvin) droegen flink bij aan het grote succes van de serie.

In deze filmversie doet acteur Charles Korvin ook nog een duit is het zakje, als "The Eagle".

Deze afleveringen vormden zeker een van de hoogtepunten van de serie, en doen het goed als film.