• 9.371.299 stemmen

Sergil chez les Filles (1952)

Misdaad | 92 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Misdaad

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Jacques Daroy

Met onder meer: Albert Dinan, Claudine Dupuis en Paul Meurisse

Gesproken taal: Frans

Plot Sergil chez les Filles

Marinette Delambre, een meisje dat werkt voor Irene en Gaston, die een een bordeel uitbaten, werd vermoord. De inspecteur Sergil stelt een onderzoek in. Het spoor leidt naar een bende genadeloze drugdealers.

L'inspecteur Sergil

Elisabeth Poirier, dite Lily

L'inspecteur Léon, l'adjoint de Sergil

Gaston Brivaut, commerçant et trafiquant

'Bouche-en-Coeur'

Er bestaan er 3 van : Sergil films....hoewel dit de laatste is, wel de eerste en enige die ik tot nog toe heb gezien. We mogen aannemen dat de eerdere twee het zelfde boden als deze : een luchtige policier whodunnit van het soort dat nu voor de teevee gemaakt zou worden.

Een moordzaak natuurlijk, en het vermoorde "meisje " was een jaar of...55, zou ik schatten. Tot chagrijn ook van inspecteur Sergil- Meurisse, die zich al verheugde op een werkbezoek aan de " filles " van de rosse buurt in Marseiile. Hij krijgt er weer een beetje zin in als hij hoertje met een hart van goud Lily- Dupuis ontmoet, met wie hij een romance ontwikkelt...femme fatale of onschuldig slachtoffer ?

In feite weten we al vrij snel- of menen dat te weten- wie Mariette hebben vermoord en waarom. Alleen moet Sergil het nog even oplossen op de gebruikelijke wijze met als rode draad niet meer dan een krabbeltje op een brief.

Spectaculaire actie hoeft u hier niet te verwachten, de actiescènes zijn nogal koddig al was de chase in omgeving Marseille nog wel aardig. Die per bolide dan, die te voet op het eind was ronduit belachelijk. Een codeloze policier met hoertjes die dus gewoon worden benoemd, dat wel. In het begin zagen we nog even Doreal- collega van Dupuis- een aardige Rita Hayworth imitatie ten beste geven in lingerie op haar werkplek, maar dat veelbelovende begin krijgt helaas geen vervolg.

Vooral de moeite vanwege Meurisse in een typische rol als droogkloot, en opmerkelijk vanwege de location shoots en plein air in het ouwe Marseille met voor een film uit die tijd veel aandacht voor het authentieke stedelijke landschap.

À propos : de regisseur was een amateur die- ook vrij uitzonderlijk- besloot om zijn eigen serie noire prullen dan maar zelf te verfilmen.

Nog niet uitgebracht met onderschriften.