Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek (2008)
Genre: Familie
Nederland
Geregisseerd door: Martijn van Nellestijn
Met onder meer: Robert-Jan Wik, Pamela Teves en Carel Struycken
5,3 (110)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 9 oktober 2008
Plot Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek
Als Sinterklaas bij het examen voor zijn nieuwe 'dakrijbewijs' een ongeluk krijgt, moet hij naar het ziekenhuis. Iedereen vindt het heel erg, behalve de gemene Dr. Brein. Zij is namelijk van plan om het Sinterklaasfeest nu voor altijd te veranderen. Ze wil dat Sinterklaas stopt met zijn werk en krijgt dat ook nog voor elkaar. Terwijl het hele land geschokt is door dit nieuws, verhuist Dr. Brein met haar handlangers naar het Nederlandse kasteel van Sinterklaas.
Op 103(!) prints is dat teleurstellend. Wellicht dat het aantrekt naarmate 5 december nadert.
Quido
Zouden ouders hun kinderen ook zo vroeg al mee naar een Sinterklaas-film nemen?
Quentin
De herfstvakantie is ook maar net begonnen, zal nog wel bijtrekken.
rose
Kan me niet voorstellen. Deze film is toch niets meer dan de series die elk jaar worden uitgezonden...
Quido
Bij de twee Paard van Sinterklaas-films gebeurde dat wel.
nellestijn
Het paard had ook geen grote tegenhanger als Anubis. Sinterklaas opent in de eerste week perfect volgens verwachting.
rose
Anubis mikt wel op een ouder publiek lijkt me.
Wat niet wil zeggen dat alles verloren is; de film kan inderdaad aantrekken.
Sint klimt naar de derde plaats op donderdag (een stuk achter Anubis en Radeloos). Da's beter dan Bride Flight.
nellestijn
Kan me niet voorstellen dat de distributeur heel blij is met het doekgemiddelde. Wat niet wil zeggen dat alles verloren is; de film kan inderdaad aantrekken.
Er is nog niets verloren, de film doet wat hij moet doen, het is anders als normaal he dat een film gelijk moet knallen, sint komt rustig op en knalt pas naar verwachting begin November. En voordat deze maand (oktober) voorbij is zal hij de 100.000 bezoekers gepasseerd zijn.
Er is nog niets verloren,.
Zeker niet. Zie mijn laatste post. Volgens mij gaat het wel goed komen.
Voor de meeste (hit)films geldt dat de eerste week de beste is. Deze zal richting Sinterklaasavond groeien, vermoed ik. (Om daarna in een keer weg te vallen, begrijperlijkerwijs).
nellestijn
je hebt hem helemaal door, de loop van zo'n echte seizoensfilm is compleet anders dan wat het normaal zou moeten doen. Erg spannend maar tot nu toe doet tie het erg goed.
- 11913 berichten
Waar ik benieuwd naar ben: waar zijn de bioscoopbezoekcijfers te zien? Of zijn die alleen te zien voor de groten der aarde?
Quido
Omzet, daaruit kun je wel het een en ander afleiden. Op onze site btw elke week een korte interpretatie van de cijfers.
- 11913 berichten
Dank je wel. Interessant om te bekijken.
sportacus
Ben vanmiddag met mijn zoon en zijn vriendje naar deze dramatisch slechte film geweest. Triest genoeg vonden zij de film echt geweldig!! De filmmakers proberen de film voor volwassenen leuk te maken met wat zeer slechte grappen. Het acteurwerk is echt van een zeer laag nivo. Ook de typetjes zijn te overdreven voor woorden; een kruizing tussen Samson & Gert, Brum en Ernst, Bobbie en de rest.
De film hangt tevens aan elkaar van sluikreclame.
Mijn advies:
Gooi je kinderen naar binnen als ze perse willen en je ze niet omkunt praten en blijf zelf buiten wachten met een lekkere kop koffie!!!
Ant
Zouden ouders hun kinderen ook zo vroeg al mee naar een Sinterklaas-film nemen?
Ik werk in bioscoop Bergen op Zoom. Je gelooft het of niet. Elke 14.00 uur voorstelling was bij ons zo goed als uitverkocht en 16.00 uur nog eens 70% vol.
- 11913 berichten
Vind ik niet zo heel vreemd als je een film maakt met
louter vrijwilligers en enthousiastelingen.
Persbericht Nederlands Film Festival
Utrecht, 25 oktober 2008
Gouden Film voor SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK
De familiefilm SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK heeft binnen twee weken een mijlpaal van 100.000 bezoekers gehaald en heeft daarmee de status van Gouden Film bereikt. De overhandiging vond vrijdagmiddag plaats in de Amsterdamse Pathé Arena. Regisseur Martijn van Nellestijn, producent Erik Jan Slot en hoofdrolspeelster Pamela Teves werden verrast door Diego, de muzikale Zwarte Piet uit de film.
Distributeur RCV Entertainment is erg blij met het succes van de familiefilm. Ook producent SRSP Films is verheugd. "Een deel van de winst gaan we als Sinterklaascadeautje aan een goed doel geven. Hoe meer mensen de film zien, hoe groter het cadeautje zal worden," zegt Erik Jan Slot.
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
RCV Entertainment verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK draait momenteel in 101 zalen in Nederland.
wendy2008
leuke film!!!
mijn neefje en zelf ik hebben op zondagmiddag in de bios genoten van het verhaal... leuk al die bekende spelers erin..
en vooral "rita verdonk"als minister president!! hhahahah
predator
- 1952 stemmen
Ach, het is voor kinderen gewoon een leuke film. Zelf ga ik ook liever naar Wall-E of Kungfupanda, maar ja m'n zoontje vond het leuk.
J.Bell
De film hangt tevens aan elkaar van sluikreclame.
Mijn advies:
Zij vonden hem geweldig en dan stem je een 0,5? Ik denk dat deze film toch ook echt bedoeld is voor kinderen....
Dus dan is het geoorloofd geen rekening met het overige publiek te houden?
Lad
Dus dan is het geoorloofd geen rekening met het overige publiek te houden?
Ik vind niet dat mensen van 12+ hier een oordeel over moeten vellen. Simpel weg omdat ze geen kind zijn...
Tenzij ze zich goed kunnen inleven natuurlijk.
Tenzij ze zich goed kunnen inleven natuurlijk.
Wat een bull. Laat makers van kinderfilms in het algemeen zich maar eens wat meer inleven in een groter publiek. En men blijft ook denken dat kinderen debiel zijn, terwijl ze toch echt meer door hebben en meer aankunnen dan we met z'n allen denken...
Zij vonden hem geweldig en dan stem je een 0,5?
Terecht. Je stemt nav wat je zelf vind, niet wat je zoon, buurman of tante van de film vind. Ook niet bij kinderfilms.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime