Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek (2008)
Genre: Familie
Nederland
Geregisseerd door: Martijn van Nellestijn
Met onder meer: Robert-Jan Wik, Pamela Teves en Carel Struycken
5,3 (110)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 9 oktober 2008
Plot Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek
Als Sinterklaas bij het examen voor zijn nieuwe 'dakrijbewijs' een ongeluk krijgt, moet hij naar het ziekenhuis. Iedereen vindt het heel erg, behalve de gemene Dr. Brein. Zij is namelijk van plan om het Sinterklaasfeest nu voor altijd te veranderen. Ze wil dat Sinterklaas stopt met zijn werk en krijgt dat ook nog voor elkaar. Terwijl het hele land geschokt is door dit nieuws, verhuist Dr. Brein met haar handlangers naar het Nederlandse kasteel van Sinterklaas.
Grote Sinterklaasfilm dit najaar in de bioscoop
De Stichting Regionale Sinterklaas Promotie (SRSP) zet zich al jaren in voor een beter en gezelliger Sinterklaasfeest. Dit najaar wordt het feest groter dan ooit, want in oktober gaat SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK in premiere. Een fantastisch bioscoopavontuur met hoofdrollen voor Sinterklaas, de Pieten en heel veel bekende gezichten!
Deze grote Sinterklaasfilm moet een groot feest worden voor alle kinderen van Nederland. SRSP-voorzitter en uitvoerend producent Erik-Jan Slot: "We maken al enkele jaren televisiefilms en organiseren allerlei activiteiten rondom Sinterklaas, maar deze bioscoopfilm gaat natuurlijk voor ons het hoogtepunt worden. We pakken zoals altijd gigantisch uit!". Regisseur en scriptschrijver Martijn van Nellestijn beaamt dit en vult aan: "Het is een film met alle elementen, veel humor, maar ook spanning, romantiek, gemene boeven, vrolijke en doldwaze pieten en natuurlijk de belangrijkste hoofdrolspeler van allemaal, Sinterklaas. Het wordt een geweldig avontuur waar we zelfs twee weken voor op Curacao moeten gaan draaien!"
De opnamen van SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK gaan in april van start, de film wordt in oktober in de Nederlandse bioscopen verwacht.
Goodfella_90
Leuk voor de kinderen! Ik was al helemaal in hoesanna stemming als er een extra lange sinterklaas uitzending was van Sesamstraat.
- 11913 berichten
Prima initiatief, vooral blijven doorgaan!
Quentin
Rita Verdonk speelt mee in bioscoopfilm
Politica Rita Verdonk heeft een bijrol in de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek. Zij zal niet zichzelf spelen, liet distributeur RCV vrijdag weten.
Wat voor personage ze wel speelt, wil het bedrijf pas op 15 juni bekendmaken tijdens de opnamen. "Ze heeft een heel verrassende rol", aldus een woordvoerder.
Eerste keer
Voor Verdonk is het de eerste keer dat ze meespeelt in een bioscoopfilm. "Een leuk verhaal, een enthousiaste groep mensen en een echt Nederlands product, daar sta ik achter en daarom werk ik graag belangeloos mee", aldus het Tweede Kamerlid.
..........
ANP
TimD
Eerste Sinterklaas film zonder Zwarte Pieten dus..
- 11913 berichten
Echt super dat Rita meespeelt!
Niet sarcastisch bedoeld!
Ik vind het stom dat ze zo'n controversieel iemand in de film stoppen.
Overigens leverden eerdere acteerpogingen van politici (Bos, Zalm) weinig op.
Quentin
Wat heet controversieel, je zou ook Bos onder die noemer kunnen plaatsen.
Wat minder controversieel, denk ik toch. Anyway, zoals ik als schreef: die zat ook in een film en die flopte.
mikey
Rita Verdonk in een echt Nderlands product, daarnaast dr Brein, een nederlands kasteel van de sint en een dakrijbewijs.. Klinkt niet modern maar eerder flauw en vergezocht.
Quentin
@ Wouter; Maar dat had bijzonder weinig met Bos te doen.
@ Mikey; Inderdaad, zag was behind the scenes beelden en dit lijkt me niet bepaald het kaliber produktie dat in de bioscoop thuis hoort, zelfs voor tv is zoiets veel te flauw en oubollig, met van die Bassie & Adriaan achtige boeven en het idee dat kinderen achterlijk zijn.
Quido
‘CAREL STRUYCKEN NAAR NEDERLAND VOOR SINTERKLAASFILM’
De Hollywood acteur Carel Struycken (The Adams Family, Twin Peaks) komt de cast van de Nederlandse bioscoopfilm SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK versterken. De van oorsprong Nederlandse acteur, die in Los Angeles woont, komt binnenkort naar Nederland voor de opnamen van deze Sinterklaasfilm. In de film van regisseur Martijn van Nellestijn maakt een grote groep bekende acteurs hun opwachting.
De 59-jarige Struycken is vooral bekend van zijn rol van The Giant in de televisieserie Twin Peaks en de rol van Lurch in The Addams Family (1990) en Addams Family Values (1993). Ook was hij regelmatig te zien in de serie ‘Star Trek: The Next Generation’. In 2004 speelde hij een rol in de Nederlandse tv-serie De Erfenis. Het is voor het eerst dat hij in een Nederlandse bioscoopfilm speelt.
De acteur, die met zijn lengte van 213 cm een zeer opvallend voorkomen heeft, neemt in de film de rol van Dr. Ferdinand voor zijn rekening. Deze mysterieuze oude arts werkt in het ziekenhuis waar Sinterklaas wordt opgenomen.
De opnamen van SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK zijn momenteel in volle gang. De film wordt in oktober in de Nederlandse bioscopen verwacht.
Bron: RCV
neo
Leuk dat ie weer in Nederlandse producties is te zien. Het is toch altijd een aangename verschijning, zo ook al eerder in De Erfenis en Science Fiction.
saiyan
leuk sinterklaas film zal wel in dec 2009 in de videotheek ligen net als het paard van sinterklaas was al uit de bios en die jaar daar op op het eind kwam ie op dvd
nellestijn
Klopt, alleen zal deze oktober/november 2009 op DVD verschijnen. De trailer draait momenteel in de bioscopen. Is ook te zien op www.sinterklaasdefilm.nl
Epitaph
Eerste Sinterklaas film zonder Zwarte Pieten dus..
Nu krijgt Rita de zwarte piet toegespeeld.
raymon
Trailer:
Trailer: Sinterklaas en het...
Ziet er leuk uit voor kinderen, niet het zelfde level als Het Paard van Sinterklaas waar wat meer diepgang in zat,,,
rose
Niks meer dan de serie die ze elk jaar maken voor op tv. Denk niet dat ze hiermee kids naar de bios lokken....
Trailer:
Trailer: Sinterklaas en het...
Klopt het is ook een compleet andere film, deze gaat over Sinterklaas en zijn Pieten, daar draait in onze ogen een sinterklaasfilm om. Het Paard is een geweldig mooie film, met diepgang zeker, maar was een film met een klein sinterklaasgebeuren met 2 pieten 20 minuten na de pauze....en dat vinden wij geen sinterklaasfilm.
Quentin
Trailer ziet er 'filmischer' uit dan verwacht, maar voor de rest is het huilen met de pet op.
rose
nellestijn
Maar gaat deze verrassender worden dan de serie die elk jaar gemaakt wordt voor tv?
Dat zowiezo, dit wordt veel spannender, los daarvan hebben wij niets te maken met de tv serie die voor Jetix en de NOS worden gemaakt elk jaar. Dit is een erg spannend avontuur. Niet vergelijkbaar met de tv series.
nellestijn
Het Paard pretendeert ook niet perse een Sinterklaas film te zijn, lijkt me.
met de slogan " De Sinterklaasfilm van 2005" pretendeer je dat denk ik wel????
Pamela Teves
heerlijk om haar weer eens bezig te zien na Onderweg na Morgen.
met de slogan " De Sinterklaasfilm van 2005" pretendeer je dat denk ik wel????
Het is niet perse een film over Sinterklaas. Het Sinterklaas gevoel zit er echter wel degelijk in.

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime