Genre: Actie / Drama
Alternatieve titels: Chinese Kung Fu against Godfather / Fist of Fury in China / Fists of Fury in China / Chinese Kung Fu contra de Peetvader / Kung Fu - Terreur in Amsterdam / 大鄉里大鬧歐洲 / 唐山精武門
Taiwan / Nederland / Hongkong
Geregisseerd door: Tso Nam Lee
Met onder meer: Cliff Lok, Eddy Ko Hung en Jan Willem Stoker
5,3 (24)
Gesproken taal: Mandarijn
Plot Dai Xang Li Dai Nao Ou Zhou
Tang Shan is vanuit Hong Kong in Holland aangekomen om te werken in het restaurant van Charles Chen. Zonder het te weten is het pakje dat hij meebrengt bestemd voor de narcoticahandel. Eenmaal aan het werk in het restaurant gebeuren er dingen die zijn begrip te boven gaan. Hij krijgt de opdracht het pakje af te leveren in een hotel. Daar beseft hij dat hij wordt gebruikt als narcoticakoerier. Na een gevecht vlucht hij en gooit het pakje in het water. Hij ontmoet een meisje dat Chinees spreekt en zij brengt hem naar het adres van zijn vriend Robert. Hij houdt zich bij hem schuil, maar aangezien hij gekomen is om te werken opent het tweetal een sportschool, waar Tang de populaire Chinese vechtstijl kungfu zal onderwijzen. Charles wil ten koste van alles de drugs terug en hij stuurt een stel bedreven vechters op Tang af.
riesma
Heeft er misschien iemand een idee waar deze te vinden is? Online zoeken levert niets op, in verscheidene winkels kunnen ze me ook niet helpen. Dit lijkt mij nou juist een beter te verteren film dan Fighting Fish
Edit: Enkel op amazon een regio 1 dvd gevonden.
niethie
Dit is toch een deel Nederlandse procuctie?
Vreemd dat er zo weinig over bekend is.
Quentin
Is best wat over te vinden hoor (zelfs een tv-reportage):
Drifter
De film is uit 1974, en dat is ook te zien. De gevechten zijn wat minder vloeiend dan tegenwoordig en het verhaal is rechttoe rechtaan.
Maar de kung fu technieken zijn prima, de tegenstanders worden steeds beter en de eindbaas is het sterkst.
Robert is een grappig mannetje en volledig geïntegreerd. Los van de taal dan, want iedereen in Nederland spreekt chinees, behalve dan de ober in het chinees restaurant.
En het is hollands promotie op zijn best; tulpen, Madurodam, molens, etc.
breedbeeld
Thx riesma,
Ben de enige van de hele familie die hem nog niet gezien heb.
Snel besteld dus.
Ga niet stemmen want ben bevooroordeeld:-)
riesma
Eindelijk heb ik hem kunnen zien. Na heel lang wachten op de verzending en het prutsen om de regio X DVD te kunnen afspelen, is het dan toch gelukt. Eén van de toffe features op de DVD is de menukeuze "Instaction". Hierbij worden alle actiescènes (lees: knokken) achter elkaar afgespeeld! Dat mogen ze vaker aan de DVD van dit soort films toevoegen, wat mij betreft. Een nadeel is dat die feature zo knullig geïntegreerd is, dat tijdens het kijken van de film de DVD juist de actiescènes skipt.
Dit is echter geen DeeVeeDeeMeter, dus laat ik het ook over de film zelf hebben. Eigenlijk heb ik niet zo veel meer aan Drifter's recensie toe te voegen. Voor een gemiddelde kung fu-film is dit een goede. Alles past precies binnen de stereotype Chinese 70's knokfilm: in-en-uitzoomen met een instabiele camera, veel lachende Chinezen, suffe humor en heetgebakerde mannetjes die stompen uitdelen bij het minste of geringste. Voeg daar nog een flinke portie pittoreske Hollandsche bezienswaardigheden aan toe, even rollen en klaar. Chinese Kung Fu against Godfather maakt sushi van Fighting Fish.
breedbeeld
Ha Riesma ik zit net maar mijn updates te kijken en zie je commentaar.
Het is alweer een jaar geleden dat ik de DVD besteld en binnen gekregen heb maar wat ik kreeg was echt ongelofelijk knudde.
Werd verkocht als nieuw maar was een zelfgebrande 2 zijdige CD
vol met krassen en twee films. Snel op de harde schijf gecopieerd .
Na wat gevogel met een software player kon ik de film in zijn geheel zien incl de vechtscenes op zijn plek. Was trouwens een slechte VHS op cd gebrand. Maar vond het wel bere leuk..
riesma
Ik heb denk ik dezelfde, gecombineerd met Dragon Master, zoals die op bovenstaande Amazonlink te vinden is. De kwaliteit is erg slecht ja: verkleurd beeld en veel vlekken. Ook mijn DVD is dubbelzijdig en niet af te spelen op mijn losse speler, PC en Mac. Ik heb als eerste een kopietje gemaakt, bij die kan ik nu via software de regio omzeilen en op een computer afspelen.
De film is inderdaad heel leuk. Echt alles is zo typisch Nederlands, de woonwijken, kleine rijtjeshuizen enzo. Het is voor ons dagelijkse sleur, maar valt ineens op als je het in een internationale film terugziet.
beavis
in Nederland op video uitgebracht als Kung Fu Terreur in Amsterdam (video for pleasure). Widescreen print, mist iets beeld aan de zijkanten, maar ziet er redelijk uit. Zoals hierboven vermeld is de kungfu van de traditionele variant, nergens echt spectaculair, maar zeer solide uitgevoerd. Verder is het tijdsbeeld natuurlijk erg leuk en viel het me op dat er best wel wat exploitation elementjes in de film zitten die ik niet had verwacht (hoewel, het speelt zich natuurlijk allemaal in Nederland af he, dus er moet sex en drugs in. rock n roll had van mij ook gemogen, maar die ontbreekt)
FLC
Weet iemand nog een andere menier dan de amazon link om aan deze film te komen?
Lucien Cornelis zoals beschreven in de castlist is mijn vader en zou dus ook wel erg graag deze film willen zien!
Jammer dat nu in 2011 de link van tvrijmond het niet meer doet, had ik ook graag willen zien.
Hoop dat iemand me kan helpen!
Groetjes,
riesma
Waar ik hem (geloof ik) vandaan heb, is Play.com.
Op YouTube vond ik alleen deze intro van de docu.

Broadway-sensatie ‘The First Shadow’ van ‘Stranger Things’ krijgt Netflix-release

Duitse Netflix Original 'Unfamiliar' is een kijkcijferhit: 'Kon niet stoppen met kijken'

In de ban van sensatie 'Heated Rivalry'? Zo stream je vergelijkbare series

Jason Momoa tekent voor hoofdrol in verfilming van succesgame ‘Helldivers’