• 9.369.889 stemmen

Oorsprong: Brazilië

Geregisseerd door: Gustavo Steinberg

Met onder meer: Rubens de Falco, Maria Padilha, Leonardo Medeiros

Plot Fim da Linha

Zeven op het eerste gezicht geheel los van elkaar staande gebeurtenissen worden langzaam maar zeker met elkaar verknoopt. Een Indiaans stamhoofd roept zijn volk op om de regendans niet meer uit te voeren. Hij eist betaling voor de diensten, zeker nu droogte de energievoorziening bedreigt. Een journalist maakt ruzie met zijn vrouw over het soort opdrachten dat hij nastreeft. Een dakloze die papier verzamelt, vindt een pakje met inhoud. Een tv-maker werkt aan een documentaire over Charles Ponzi, uitvinder van de piramidefraude. Een politicus blijft maar loterij-geluk hebben. Een baby raakt vermist en krijgt al jong de smaak van geld te pakken.

avatar van Kibabu

Kibabu

Aardig vlechtwerk, niet erg bijzonder.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Dit is een redelijk vermakelijke film om naar te kijken. Hoe bizar het soms ook in elkaar zit. De daklozen worden, volgens mij, op een behoorlijke realistische manier weergegeven. Je ziet heel goed hoe ze in hun eigen wereldje leven. Een eigen wereldje naast de maatschappij waar je van beide kanten moeilijk doorheen komt. Dit gedeelte is het serieuze gedeelte van deze film en vond ik wel heel goed weergegeven.

Maar ook qua humor kon ik hem wel waarderen. Natuurlijk gingen er veel grappen aan mij voorbij omdat ik geen portugees versta maar ook de uitbeelding deed grappig over. Vooral de taxichauffeurs die met elkaar de loterij bijhielden en de motorclub die eigenlijk geen idee hadden wat ze moesten doen vond ik grappig overgebracht. En dat vind ik toch wel knap. Dat je humor kan overbrengen aan mensen die de taal niet eens spreken.

Verder blinkt de film nergens echt uit en kabbelt het verhaal gewoon aan je voorbij. Ik zou hem geen tweede keer meer willen zien maar hij heeft me op zich wel vermaakt.

avatar van Zeriel

Zeriel

Beetje rommelige film, met een iets te nadrukkelijke boodschap. Toch zitten er wel aardige dingen in.