• 9.370.299 stemmen

The Caper of the Golden Bulls (1967)

Actie / Komedie | 102 minuten

Genre: Actie / Komedie

Alternatieve titel: Carnival of Thieves

Geregisseerd door: Russell Rouse

Met onder meer: Stephen Boyd, Yvette Mimieux en Giovanna Ralli

Plot The Caper of the Golden Bulls

Peter Churchman is al lang geleden gestopt met banken te overvallen en leeft nu als een welgestelde en gerespecteerde burger in Pamplona, Spanje. Maar dan duikt zijn voormalige partner Angela op en begint hem af te persen om haar te helpen de Spaanse Nationale Bank van Pamplona te overvallen. Hij geeft toe en ontwikkelt een ingenieus plan. Maar dat zou tevens het einde kunnen betekenen van zijn luxueuze leventje.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Vanwege het magere zesje geen hoge verwachtingen, maar bleek deze film mij heel goed

te bevallen. Al de rollen worden leuk ingevuld en de film kent geen moment van verveling.

Het beroven van de bank is gedetailleerd en uitvoerig bij een knap uitgedacht plan. De

film is dan behalve speels zelfs spannend en kent ook nog eens een verrassend slot. En de

scenes met de stieren achter de vele mannen aan door de straten zijn gaaf, de jaarlijkse traditie

in Pamplona. De vrij lage waardering bij IMDb doet een matige inhoud vermoeden, maar ik

vond de film best wel vindingrijk in mekaar steken. Met Stephen Boyd en Yvette Mimieux

als enige redelijk bekende namen.