• 9.370.277 stemmen

La Cameriera Seduce i Villeggianti (1981)

Komedie | 100 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Komedie

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Aldo Grimaldi

Met onder meer: Anna Maria Rizzoli, Carlo Giuffrè en Pippo Santonastaso

Gesproken taal: Italiaans

Plot La Cameriera Seduce i Villeggianti

Een jong echtpaar beheert een hotelletje, maar de schuldenlast wordt steeds zwaarder. Daarom tracht de vrouw de schuldeiser te verleiden om uit de financiële problemen te geraken. Als zij een lading drugs ontdekken zijn ze echter uit de brand.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Er bestaan er vele van : sex comedies geschreven door Dardano Sacchetti...die jullie ook kennen als auteur van meerdere poliziottesco klassiekers, en nog meer vanwege zijn Fulcihorrors. Best mogelijk dat hij een excuus had voor zijn uitstapjes in het sex comedy genre, weet niet welke maar ook een genie moet vreten.

Dan nog is er geen verontschuldiging voor het meewerken aan deze afschuwelijke prul, geregisseerd door de waardeloze en noodgedwongen in sex comedies gespecialiseerde Grimaldi. Let wel : ik ben dol op sex comedies all'Italiana, het probleem is alleen dat...hier bijna geen sex inzit ! Nog sterker : zelfs de titel slaat nergens op, omdat die cameriera- de vrij ongekende Pometti- nergens naakt gaat en in feite ook niemand verleidt, in feite niet eens de protagoniste kan worden genoemd hier. Dat is natuurlijk Rizzoli , maar ook daar worden we ernstig teleurgesteld : ze is nergens te zien op een wijze gesuggereerd door de poster- was dat maar waar !- en laat welgeteld 3 keer haar tieten zien. Dat is te mager.

Een film die bovendien verloopt in belachelijk laag tempo en zelfs naar genrebegrippen pijnlijk non- grappig is, zelfs de mij dierbare pies en poepgrappen ontbreken...wat blijft er dan nog over ? Wel, de immer degelijke Giuffrè die deze beproeving overleefde dankzij het slikken van downers denk ik, de volstrekt niet grappige slapstick van Pippo Santonastaso als dubbelspelende drugkoerier, en een rolletje van Maurice Poli ( die jullie ook kennen uit cani arrabiati....) als gangster.

De bijna integrale tweede helft van de film is een slaapkamerfarce, maar dan practisch zonder sex en naakt ! Bekijk het dan lekker. Overslaan dit, tenzij je als ik een genrecompletist bent. Is hier een Hollandse VHS van, en wie heeft die ?