• 9.373.233 stemmen

Warau Mikaeru (2006)

Komedie | 92 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: Arch Angels / 笑う大天使(ミカエル)

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Issei Oda

Met onder meer: Juri Ueno, Megumi Seki en Airi Taira

Gesproken taal: Japans

Plot Warau Mikaeru

Drie meisjes worden vriendinnen op een Japanse kostschool voor kinderen met rijke ouders. De meisjes komen er na een vreemd voorval achter, dat ze over bijzondere krachten beschikken. Deze krachten blijken uitstekend van pas te komen, wanneer er kinderen van rijke ouders ontvoerd worden.

Fumio Shijo

Shizuka Marikoji

Takashi Sarashina

Shunsuke Wakatsuki

avatar van gotti

Doldwaze en kolderieke komedie. Weing omvattend, maar wel erg lollig...

avatar van Alwin_

Alwin_

Nou liggen de Japanse komedies mij sowieso al niet, maar Warau Mikaeru vond ik helemaal drie keer niks.

Ook de constante computer animaties vond ik vervelend. Het zal ongetwijfeld de toekomst zijn, maar ik hou er niet van.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

gotti schreef:
Doldwaze en kolderieke komedie. Weing omvattend, maar wel erg lollig...

Ja zeker, tijdje geleden gezien op Dejima Film Festival, samen met Maikeru (toepasselijk). Wat begint als een normale film barst opeens los als een action-hero film met superkrachten, toch wel een heel erg leuke film als ik er aan terug denk. Ook leuk was de bizar slecht geanimeerde hond die af en toen in beeld kwam. Hij is daar trouwens te zien, rechts onderin de poster.

Redelijk.

Toch valt de film een beetje tussen de mazen van het net door. De low-budget computeranimaties lijken te suggereren dat het een comedy is waar weird niet weird genoeg is, maar het niveau van een Minoru Kawasaki haalt deze film op dat gebied nooit. Het is weird, maar op een redelijk "normale" manga-achtige manier.

Visueel is het dan weer iets te karig om als vlot geproducete kleurrijke Japanse comedy door te gaan. Leuke stijltrucjes maar de uitvoering is vaak nogal goedkoop. De slechte CG lijkt meer een stijlkenmerk dan een fincanciële beperking, maar is vaak nogal functieloos.

Best wel wat grappige scenes verder, vaag verhaaltje ook dat enkel wat saaier wordt tijdens het actiegedeelte op de boot. Het slaat allemaal nergens op, de film lijkt ook gewoon blij te zijn met z'n fluffy imago, maar had het toch wat beter afgewerkt gezien, of nog een stuk insaner.